djuren vill säga mig något & djurorakelkort

Jag skrev ett långt inlägg för ett tag sedan, efter att jag haft en närkontakt med en uggla, och innan det så nämnde jag ett snabbt möte med en räv (skrolla till slutet av inlägget). Under sommaren och hösten har jag haft så många möten med djur, inte det vanliga, som älgar och rådjur vid vägen, och sorkar och möss på gården, utan djur som jag inte brukar träffa på, eller i situationer jag inte brukar se dom, eller på närmare håll än vanligt. När jag skrev om ugglan, så berättade jag om björnspåren jag hittade nära mitt hus (jag bor i världens brunbjörnstätaste område, men har aldrig sett en björn i hela mitt liv), och det har som sagt bara fortsatt. En fjällvråk satt i en björk utanför mitt hus, och kom svepande över mitt huvud när jag och Alice gick ut. En ren längs vägen, som var så lik en hjort, så jag var tvungen att fråga google om det finns hjortar i Jämtland (den var väldigt mörk, smäcker och storhornad, och hållningen kändes mera hjort än ren, med högburet huvud). Fem svanar (två vuxna, tre stora barn) som gick längs storvägen när jag åkte förbi, på en plats där jag aldrig någonsin sett en svan. Och nu senast en nötkråka som satt i vägkanten ett par hundra meter från mitt hus, nötkråkan är en kråkfågel, men inte speciellt vanlig här uppe, jag har aldrig sett någon förut. Det känns helt klart som att djuren vill säga mig något - ofta har dom dykt upp i samband med något annat, något jag gjort, något jag hittat, något jag hört eller tänkt, och tex ugglan och räven kändes väldigt mycket som bekräftelser på att jag är inne på rätt spår. 
 
Eftersom jag har sålt dom flesta av mina häxiga böcker (brist på pengar är skit...), så är google min bästa kompis när jag undrar saker som "vad står ugglor/svanar/osv för som tecken/kraftdjur/osv", så jag googlar helt enkelt och kollar lite snabbt vad jag får för svar. Vad ugglan står för skrev jag om i inlägget om den, klicka första länken här ovan ↑, men vi kikar på svanar, björnar, fjällvråkar och nötkråkor (klicka på det länkade djurnamnet, så hittar ni var jag hittade informationen):
 
Björn
Björnen är en symbol för styrka och mod. Men den är även en symbol för att vända sig inåt, reflektera över sina erfarenheter och upptäcka att alla svaren finns där inom oss. Björnen är ett västdjur i kraftcirkeln.

 Vi har alla en stor visdom inom oss som vi kan komma i kontakt med om vi saktar ner, lyssnar inåt och litar på vad vårt inre har att säga oss. Precis som björnen behöver vi veta när vi ska ”gå i ide” och när det är dags att komma ut igen.  Pånyttfödda och transformerade. När naturen går i dvala och det blir kallt, mörkt och vinter går björnen in i sitt ide för att sova. Där föder sedan björnen  sina ungar. Hon föder under det man shamanskt kallar drömtiden. Drömtiden är för shamanen en tid av expansiv, kreativ kraft när drömmaren får kontakt med andra dimensioner och får kunskap ifrån andevärlden. Denna visdom tar shamanen med sig tillbaka till vår verklighet och använder för att ta beslut om framtiden och olika utmaningar i livet. För shamanen är alla dimensioner lika verkliga . Därför är björnen även en symbol för drömtiden.
 
Om björnen har korsat din väg kanske den vill göra dig uppmärksam på  din inre styrka och uthållighet. Den ber dig att reflektera över din situation, kliva in i din ledarroll och agera utan rädsla.
 
Svan
Svanen representerar en inre skönhet och elegans. I keltisk tradition representerade svanen vår själ, den eviga essensen. Det är ett av de mest uråldriga och kraftfulla kraftdjuren. Svanen är ett söderdjur. Svanar lär oss om självkänsla och att vi alla har en inre skönhet och elegans. När vi börjar inse denna inre skönhet öppnas dörrar till en annan verklighet. En verklighet av nya dimensioner i livet och nya styrkor. Svanen uppmuntrar oss att vara tacksamma över vår skönhet både på det fysiska och det andliga planet. Vi är alla vackra på vårt personliga sätt  både som fysiska varelser och som själar.
Svanen visar på vikten av att  leva i balans och att känna sig hemma på flera plan av verkligheten för att vi ska inse att vi är både fysiska och andliga varelser. Vi är själar som har en mänsklig upplevelse. Svanen hjälper dig också att se andras skönhet.

 Om svanen har kommit in i ditt liv vill den förbereda dig på att du nu trätt in i en tid av förändrad medvetenhet och utveckling av intuitiva förmågor.  Med svanens kraft har du fått förmågan att se in i framtiden och hela dig själv andra människor  Svanar glider fram över vattnet och lämnar knappast en krusning bakom sig. Deras naturliga skönhet påminner oss om att gå i skönhet genom livets stormar och inte arbeta emot dem. Vatten är kopplad med den kvinnliga intuitionen och våra känslor. Genom att studera svanen lär vi oss att visa våra känslor utan att bli fast i dem. Vår intuition hjälper oss att förstå våra känslor och svanen hjälper oss att arbeta oss genom dem.
Svanar går igenom livet med en livskamrat. De är trogna partners. Genom att iakttaga svanen kan vi lära oss att börja respektera vad vi har valt och slutföra saker och ting. Att respektera och ära våra åtaganden är att öka den personliga integriteten. När svanen kommit i ditt liv visar den på en tid av ökad medvetenhet och utveckling av dina intuitiva förmågor. Den ber dig att acceptera den healing och den förändring som kommer in i ditt liv. Lyssna på din inre kunskap och intuition så kommer svanen att stötta dig. Svanens sång kommer att beröra din inre skönhet.
 
Vråk (hittade inte fjällvråk specifikt)
Står för klarsyn, medvetenhet och harmoni. Medvetenhet skänker insiktens klarhet. Be om det du förtjänar. Utan tvekan och falsk ödmjukhet kan du nu befria din själ och låta den sväva. Tveka inte att se!
 
Det här klarar du av själv.Min gåva till dig är att kunna reda dig själv.
Med andra ord - visst klarar du av detta. Kliv ur rädslan av att inte klara dig själv/försörja dig själv.
 
Går det att sammanfatta allihop, eller ska jag ta varje djur för sig? Gemensamt för alla, om jag läser igenom texten lite snabbt, ser jag att det är inuti mig själv som jag hittar styrka, intuition, klarsyn, mod, osv, och det är en insikt som jag tror att det överhuvudtaget är viktigt att komma fram till. Dom flesta söker svaren och lösningarna utombords, hos andra, medans det allra mesta ligger hos oss själva. Det kom jag fram till för många år sedan, när jag började söka svaren i mig själv till varför mitt liv inte fungerade, istället för att skylla allting på alla andra, som jag gjorde innan. Djuren bekräftar helt klart sanningen i det!
 
Eftersom djur och fåglar verkar vara det som kommer med meddelanden till mig den senaste tiden, så har jag funderat på om jag inte skulle ha skaffat mig en djur-orakelkortlek framöver. När djuren ändå har en massa saker att säga, varför inte försöka lyssna på dom ordentligt? Det finns många orakelkortlekar med djurtema (tarotlekar också, men då har man dessutom tarotsystemet att ta hänsyn till, och det vill jag inte, jag vill "prata" direkt med djuren), så det gäller att hitta någon som känns rätt. Dom här tex, dom tilltalar mig!
 
 
Animal Allies 1 & 2 har jag velat ha i många år, redan innan dom var färdiga orakellekar - jag har följt konstnären Jessica Swift, och såg målningarna medans hon höll på att skapa den första orakelleken. Det är något hos hennes konst och hur hon avbildar djuren som jag verkligen fastnat för!
 
 
The Spirit Animal Oracle av Colette Baron-Reid har ett helt annat uttryck, färgskalan är en helt annan, djuren känns mer realistiska, samtidigt så känns korten mera boho/hippie, vilket jag skyller på mönstren i bakgrunden, som ger mandalakänsla.
 
The Spirit Animal Wisdom Deck är återigen en mer "målad" orakellek, men med ett stramare, mer minimalistiskt uttryck än Animal Allies. Den här hittade jag på etsy, och där hittar man ett helt gäng djurorakel, alla i väldigt olika stilar, det är inga problem att hitta någon man tilltalas av!
 
 
Sawyer's Nature Portals Oracle har kanske inte den mest fantastiska konsten av alla, men eftersom jag är väldigt svag för runda tarot-/orakelkortlekar, så vinner den poäng för det. Ännu ett djurorakel jag hittat på etsy - dom har som sagt en hel del roligt!
 
 
The Illustraded Bestiary är en orakellek för den som tycker om färg! Själva leken har bara 36 kort (oftast har orakelkortlekar uppåt 50-60 kort), men den kommer med en jättefin bok som kompensation. I samma serie finns en bok och orakellek med kristaller och örter också, för den som gillar den här stilen!
 
Det finns som sagt många orakel (och tarot!) -lekar med djurtema (klicka på mina länkar i inlägget för en del av vad som finns), det gäller bara att hitta någon som man klickar med. Dom här fem är sinsemellan väldigt olika, men jag tycker om allihop (den första är en favorit, men det kanske bara är för att jag har velat ha den så länge, jag vet inte), dom är väldigt fina, med sina egna, tydliga formspråk. Jag tror att jag skulle fungera med vilken som helst av dom, men det vet man å andra sidan inte förrän man sitter där med korten i handen. Hur det än är, vare sig jag har djurorakelkort eller inte, så vill djuren uppenbarligen säga mig något, och jag ska försöka vara uppmärksam och lyssna till dom!
 
Dagens soundtrack:
 
 

Kommentera här: