om ugglor som kraftdjur och freyia norling

Det här är precis vad det ser ut att vara - björnspår. Mindre än 500 meter från mitt hus, precis där mina katter brukar spendera sina dagar, har en björn promenerat förbi. Ibland känns det tydligare än annars att jag bor nära skog och natur!
 
Jag skrev häromdagen om min närkontakt med en uggla, och jag tänkte spinna vidare på det. Med min tro som häxa, så följer också en tro på att man kan ha speciell kontakt med vissa djur, dels som familiars (på engelska, som man kanske oftast ser det) eller andedjur eller djurhjälpare, dels som kraftdjur, totemdjur, spirit animal (namn beroende på ens tro). Jag har inte känt någon sådan kontakt med ett visst djur hittills (mer än med mina katter och hundar, men dom är mer min familj än några andedjur), men började fundera på om besöket av ugglan kunde vara något sådant - ett tecken på att ugglan är mitt kraftdjur. När jag funderade på saken, så kom jag ihåg alla gånger jag fått komma väldigt nära ugglor, och det kanske är så - jag kanske står lite extra nära ugglan. Jag började i alla fall googla på vad ugglorna står för, och hittade en del.
 
Här står det bla "Om du har en uggla som kraftdjur gillar du förmodligen att utforska det okända. Du har kontakt med din inre visdom och kraft. Du har en stor intuition och förmåga att se mer än andra kan se.", här står det 
"STÅR FÖR: Sexuell energi, mörker, befrielse.
Ugglan representerar drömmar, shapeshifting, mörker (INTE ondska!!), frihet, magi, visdom, klärvoajans, astralprojektion, en budbärare av dolda budskap, hemligheter och omen, månmagi samt den visdom som behövs för att åstadkomma positiva förändringar.
Ugglan är Yin-kraft, dvs "mjukhetens" styrka.
ÖVRIGT: Ugglan är en nattfågel och är starkt associerad till månen och den kvinnliga kraften.
Lilith, en gudinna från Talmuth och den tidiga kristna gnostisismen, är ofta representerad som en uggla. Hon var Adams första fru och vägrade att underkasta sig en underordnad ställning i äktenskapet.
Athena och Minerva i grekisk respektive romersk mytologi kopplas också samman med ugglan och den visa Athena brukar avbildas med en ugglas ansikte.
Bland amerikanska indianer kallades ugglan "Nattörnen".
Ugglans magi är kraftfull och bör mötas med stor respekt. I meditation, drömmar och magi är hon en ypperlig vägledare till det som mytologiskt kallas Underjorden." och här står det "Uggla visar att du är en klok och stabil person som har mer än en räv bakom örat! Du vet vad du vill ha av livet och sätter ditt mål främst och låter det ta den tid det tar. Visar att du är vis, klok och avvaktande, har ingen brådska utan avvaktar tills du finner rätt tillfälle. En sökare efter det mystiska, det ockulta, allt det som natten har i sitt sköte. Allt som lurar bakom hörnet som vanliga inte uppfattar. Vaken och alert, iakttagande så tar du till dig erfarenhet oavsett om det är natt eller dag, svart eller vitt, allt har något att ge, desto mer du lär dig, desto mer kan du skapa." 
 
Ugglor verkar stå mycket för lärande, visdom, intuition, utforskande, sökande... Eftersom jag precis innan jag gick ut och träffade på ugglan, hade hittat en ny-för-mig kanal på youtube, som jag hade tänkt titta närmare på dagen efter, så ser jag ugglan som en bekräftelse på att det är en bra plats för mig att söka, att jag har saker här att lära mig. Så jag har tittat på en del av hennes videos, och kommer att fortsätta att titta på dom - jag kan relatera till mycket av det hon lär ut!
 
 
Freyia Norling är en völva och fokus på hennes kanal är dom nordiska gudarna och nordisk mytologi, det samiska, hennes plats är i norra Norge, off grid i Finnmarken, hennes traditioner är dom nordiska, och hon har ett enormt kunnande om just det. Jag kan relatera så mycket mer till henne, än till många av dom andra häxor jag följer på youtube och instagram (sociala medier är fantastiska, när jag först upptäckte häxkonsten som tonåring, då kände jag mig väldigt ensam, nu har jag en hel värld på en armlängds avstånd, och det i sig är rätt magiskt!), deras gudavärld tex är oftast en helt annan, det är mycket keltiskt och grekiskt tex. Jag känner mig mer hemma hos henne i norra Norge, än hos alla som befinner sig i större delen av USA (Alaska är väl undantaget, annars så är hela USA väldigt söderut...), och så har jag förstås mitt samiska arv också, som jag gärna vill närma mig. Så för mig, som häxa i norra Sverige med samiskt ursprung, så känns Freyia Norling mitt i prick, och jag tror att det är många här i Skandinavien och i Norden som kan känna detsamma! Jag rekommenderar henne alltså varmt, kolla upp henne!
 
Dagens soundtrack känns väldigt magiskt, så det passar bra för dagens inlägg:
 
 

Kommentera här: