tjusiga tisdag på en onsdag - färgglad inspiration

Min rygg fortsätter att bråka, men jag försöker att få ihop ett snabbt inlägg ändå - några bilder, några länkar bara. Ryggen började faktiskt kännas lite bättre i förmiddags, men så ställde jag mig och klippte till ett första mönster till min planerade klänning (jag upptäckte att The Great British Sewing Bee har börjat en ny säsong, så jag har tittat och blivit inspirerad), och sen var det kört igen. Jag ser fram emot att ryggen blir bra igen, så jag kan sy ihop mönstret (det är ritat på ett gammalt påslakan) och se om det stämmer, så jag kan klippa ut det ur det faktiska tyget sen. Ja, tyget måste tvättas först, så jag har inte superbråttom än, men hur som helst så vill jag bli av med ryggontan ändå.
 
Det här inlägget tänkte jag alltså skriva igår, men dels så låg jag med dålig rygg, dels var jag hundvakt, så det blev inga långa stunder sittande vid datorn. Det låter som en udda sak att tipsa om, jag som är inne på att få ihop en helsvart garderob, men idag tänkte jag tipsa om några färgglada instagrammare - något för er som tycker att helsvart är heltrist, och som tycker att kläder är ett perfekt sätt att uttrycka sin personlighet!
 
 
 
 
 
 
 
Jag följer betydligt fler färgglada konton (fråga om ni vill ha tips på fler!), det här råkar vara dom senaste jag började följa. Som jag skrev häromdagen, jag älskar fortfarande färgglada kläder, jag älskar färg och mönsterkrockar, jag älskar hur det lyser upp livet att klä sig i färg. Men - med tanke på min icke-existerande budget, och min storlek, så blir det verkligen helt random när jag köper kläder secondhand, det blir helt enkelt det jag kan ha. Det är väldigt svårt att ha någon slags plan bakom klädköpen, det är svårt att få en fungerande garderob. Det är en sak att mixa och matcha och stilkrocka när man gör det med en tanke, det är en helt annan sak att mixa och matcha för att det är det enda som går att göra med sina kläder, oavsett om det funkar bra tillsammans eller inte. Därav min plan för en helsvart garderob. Fast jag blev så glad av att kombinera svart och grått med lila och glitter, så jag undrar om det inte är det jag ska göra? Låta mig falla för nån enstaka "showpiece", något som piggar upp det helsvarta ibland - som klänningen jag ska sy, den ska jag ju sy vändbar, och när jag har insidan ut, så blir det verkligen en showpiece. Att gå igenom mitt tröjskåp står ändå på schemat framöver, jag ska tänka på det när jag funderar på vad som ska sparas, att jag spara några färgbomber också!
 
Nu klagar ryggen, och jag har skrivit av mig lite, jag fortsätter min dag på soffan (lagomt framstupa sidoläge gör minst ont), jag får se om jag börjar på säsong 18 av Project Runway, om jag tar fram Huset Eliott, eller om det blir senaste deckaren jag hittade på Röda Korset. Soundtracket är i alla fall musiken från The Great British Sewing Bee - en massa fantastisk gamm-musik!
 
 
 

Kommentera här: