halloweenlängtar

 
Det är inte helt ovanligt, att jag vid det här laget är less på sommaren, och börjar längta tills det blir både kallare och mörkare ute. Faktum är, att jag egentligen bara gillar sommaren i slutet på vintern, när jag gått omkring och frusit i flera månader, och det är maj-juni jag gillar. Nu är det juli, det är stekhett, det är broms överallt, trädgården har tagits över av ogräs (japp, jag är medveten om att det är mitt eget fel), och gräsmattan växer som ogräs (och jag har inte ork eller pengar att hålla den kortklippt), och nu längtar jag mig sjuk efter dom första höstdagarna, och sedan Halloween, och så jul... Japp, det är så jag funkar, mitt i sommaren, så längtar jag tills den tar slut!
 
Så just nu, så tittar jag på Vikings (för det är den kyligaste serien jag kom på, till och med när den utspelas på sommaren, så ser det kallt ut...) och Penny Dreadful (som är bland det mörkaste och halloweenigaste jag vet, tillsammans med Chilling Adventures of Sabrina, som jag snart ska titta om), och jag är väldigt sugen på att sätta tänderna i lite Tim Burton också. Det enda jag verkar vara på humör för att måla, är tarotkort (jag är snart klar med ännu ett kort, den här gången gör jag ännu ett försök med linoleumsnitt, det är definitivt inte det jag är bäst på, men jag gillar hur det börjar arta sig), och det är ju väldigt passande när jag längar efter Halloween! Och gissa om jag längtar efter att bälga vanligt hett te, istället för iste (även om iste är gott också)! Jag envisas med mina svarta kläder (eftersom det är nästan bara det jag äger...), men letar rätt på dom kortaste, tunnaste och ärmlösaste klänningarna i garderoben - det är helt klart lättare att klä sig för vår och höst, som är mina absoluta favoritårstider, både att klä mig för, och för allting annat också! Jag var förbi hos Gerd idag, och kom hem bland annat med flera ljuslyktor, minst två av dom har jag tänkt ha ute, så nu vill jag förstås att det ska bli mörkare på kvällarna, så jag kan börja tända dom (jag fick med mig krukor också, så jag har flyttat över mina physalis till en stor kruka, och ska flytta över mina körsbärstomater också, bara jag köpt en jordsäck - för deras del så vill jag i och för sig ha sommar ett tag till, så att dom hinner mogna...).
 
På youtube så tittar jag också gärna på inspiration för kyligare tider:
 
Min garderob är som sagt huvudsakligen svart, men den här videon får mig att nästan dregla av habegär efter en massa kläder med halloweentema. Underbart!
 
 
Det är så mycket som är fantastiskt i det här halloweendekorerade hemmet, men allra mest tycker jag nog om halloweengranen, som är klädd med spådomsinspirerat pynt. Så fin! Jag måste nog göra några små ouijabrädor till min lilla halloweengran!
 
 
 
Att längta till Halloween, och att börja titta på halloweenvideos, får mig också att återuppta en tanke som jag hade för flera år sedan. När jag först började fundera på hur jag skulle göra med vardagsrummet, när jag höll på att inreda huset murrigt, så velade jag mellan två alternativ - den brunmönstrade tapeten som jag valde, och svartvitrandigt och Tim Burton-inspirerat.
 
 
Jag tycker fortfarande mycket om min bruna vardagsrumstapet, så jag har ingen brådska att göra om därinne, men å andra sidan så står annat före i kön (köket ska göras klart, jag hittade förresten två skänkar/vitriner gratis på facebook idag, men båda var för långt borta, hall och trapp ska göras om och jag har precis kommit fram till campingstugetema i sovrummet), så det kommer att dröja länge innan det är vardagsrummets tur. Men kanske jag ska gå tillbaka till den tanken, att måla svartvita ränder? Även om dom olika rummen till synes låter väldigt olika (köket i regnbågsrandigt och orangegult, hallen i grönt och beigerosa, sovrummet i trä och primärfärger, och så vardagsrummet svartvitrandigt), så tror jag ändå att känslan blir lite densamma, att det blir nästan lite filmscenografiskt eller serietidning över det hela - rummen skulle nästan kunna passa i Pushing Daisies eller en Wes Anderson-film. Lite för mycket egentligen för en bostad, men något man kan hitta på film/tv. Eller vad tror ni? Förresten - jag tycker alltså att lite för mycket är helt lagomt, jag är inte ute efter ett medelsvenssonshem på något sätt, och jag är medveten om att gemene man tycker att min stil är - ja, för mycket, helt enkelt. Det är helt ok! Jag tycker för det mesta att gemene man tar i för snålt när dom inreder!  ^_^
 
Och när vi ändå är inte på temat, dagens soundtrack:
 
 

Kommentera här: