loppislördag - gardiner, hjortar och alper

Idag är min plan att tapetsera litegrann, flytta över garnskåpet till köket, och grundmåla det, och så fundera på om jag inte ska flytta upp mitt gamla skafferi till målarrummet, och ta ner teakskåpet jag har där, och ha det i vardagsrummet istället - i vardagsrummet så känns möjligheten att stänga ett par dörrar viktigare än i målarrummet. I helgen så hämtas också mitt gamla köksbord, och mitt nya köksbord levereras, om allt går enligt planerna, så efter helgen så kommer mitt hus att se lite annorlunda ut jämfört med före helgen, och det gillas mycket! Jag tycker inte om när mitt hem stagnerar, jag vill se att saker förändras och växer och förnyas, och det är en stor anledning till att jag älskar loppis - för bara några kronor, så kan jag förnya mitt hem, och dessutom med helt unika och personliga saker. Som dom här, tex:
 
Gardiner som jag fick av Weronica igår! Kommer ni ihåg hur mitt kök ser ut? Regnbågsränder mot vit bakgrund på tapeten, och gula snickerier - hur perfekt passar inte dom här gardinerna? Snickeriernas gulfärg är mörkare, orangare, mycket mer mättad, men annars så är dom en fullträff! Tack snälla Weronica!
 
Dom åkte förstås upp på en gång när jag kom hem! Mina fönster är små, så gardinerna täcker ganska mycket av dom, men jag fick med omtag också, så jag ska ta upp gardinerna lite i sidorna. Tyvärr blev ena omtaget kvar hos Weronica, så det får vänta lite. Å andra sidan - det är rätt mysigt när det är lite mörkare i köket, det börjar kännas höst då!
 
Dom här två köpte jag förra helgen, det fanns en hel massa fint, men just dom här två kunde jag inte låta bli att ta med hem (jag stod och vägde mellan mässingsblomman och en snäckformad träskål, jag önskar att jag kunde ha köpt båda!) - jag tycker om att hitta saker till mitt hem som jag inte hittar hos alla andra, saker som sticker ut från mängden, saker som är speciella och personliga och egna. Jag tycker nog att dom här passar in på det!
 
Det häftiga med mässingsblomman är storleken! Den är enorm! Jag undrar om den inte har varit en del av en vägglampett en gång i tiden, jag kan tänka mig den uppsatt på väggen, med en glaskupa av något slag i mitten. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska dekorera med den, om den bara ska få stå på ett bord och vara vacker, eller om den ska sättas upp på en vägg. Egentligen hade den passat bättre in i mitt hem när jag fortfarande inredde mörkt och murrigt, fast å andra sidan så lär jag knappast sluta inreda med mässing, och vardagsrummet blir lite murrigt sedan också, när jag har målat dom svartvita ränderna.
 
Jag älskar att hitta saker att hänga på väggarna - tavelväggar blir tio gånger bättre när man blandar med saker som inte är tavlor! Den här är i gjutjärn, tror jag i alla fall, den är tung som bara den. Den kommer att passa superbra i sovrummet, när jag väl har gjort om det (det kommer att dröja, jag har mycket annat som ska göras före, och jag ska på något sätt ha råd att köpa brädor till väggarna, så ja - någongång i framtiden!), och tills dess så passar den jättebra i köket också. Jag gillar den, mycket!
 
Den här lilla bonsaikrukan (tror jag att det är) hittade jag när jag var på loppis med Malin (grönt och hjortar blev visst något av ett tema idag...), eftersom den var på halva priset och jättefin, så fick den flytta hem till mig. Nu står den på diskbänken och håller skrubb- och mirakelsvampar, den är precis lagomt stor till det!
 
Sista fyndet hittade jag på Tinget i Hallviken, den var helt täckt av damm, det gick knappt att se hur den såg ut (vilket inte gjorde något, jag tror att det bidrog till det låga priset), men min falkblick skymtade berg och skogar, och tänkte omedelbart på mitt blivande campingstugesovrum. Den kommer att passa in perfekt där! Tänk, att jag hittade två grejer till sovrummet i veckan!
 
Jag har många fina plåtburkar (jag har samlat i många år!), men den här slår nog alla rekord i finhet - alpmotiven är så otroligt vackert målade! Ja, visst är det kitschigt, men det är kitsch på sitt allra finaste. Om ni inte ser vad det står på bilderna, så står det Mont Blanc, Matterhorn och Jungfrau, alltså dom berg som avbildas. Jag vet inte vad jag ska ha i min fina burk, men det är ett icke-problem - sånt löser sig alltid!
 
Där har vi dom, veckans loppisfynd! Eller ja, fyra loppisfynd och ett presentfynd, om man ska vara noga. Och det ska man väl egentligen. Egentligen skulle jag vilja åka till Ulriksfors på loppis den här helgen också, det var som sagt en snäckformad träskål som fick stå kvar, den kliar det i fingrarna efter. Men det börjar vara tomt i plånboken, så jag blir hemma i helgen. Bara borden bytt plats, och bara skåpen bytt plats, så ska jag fota lite grejer och lägga upp på facebook, förhoppningsvis så får jag in några kronor där (fast troligen inte, det är så svårt att sälja där numera - folk vill bara köpa om det är nästintill gratis och dom dessutom får levererat). Men en sak i taget - dagens första och viktigaste plan, är att få upp tapeter!
 
Jag tror inte att det här blir dagens tapetseringsmusik, men det var väldigt bra musik att blogga och äta frukost till!
 
 

Kommentera här: