tjusiga tisdag - svarta garderobsdrömmar

Förra tisdagen så önskade jag mig specifika plagg (från H&M, eftersom jag just varit på H&M och trånat efter en massa fint), sånt jag hoppas kunna hitta på loppisar framöver. Idag tänkte jag drömma om hela looken, önska sånt som saknas i garderoben - ja, låtsas som att jag faktiskt kunde göra något åt saken i verkligheten. I verkligheten så går jag på Röda Korset ibland, kollar om dom har något som är billigt nog i min storlek, och ifall det är i min smak och stil och färgskala. Har jag riktigt tur, så hittar jag något på deras 5-kronorsställning, för det är där min budget ligger för det mesta. Hade jag en "normal" klädbudget, så skulle jag kolla Tradera, Sellpy (kanske, har hört mycket dåligt om dom, så egentligen ska man bojkotta), Brukat i Östersund, säljgrupper på Facebook, BestSecret, Afound, Vestiaire Collective osv - fortfarande begagnat (och typ outlet, gissar jag på BestSecret och Afound), men bättre grejer till högre priser. För tyvärr är chansen att hitta tex Totême-plagg eller ATP Atelier-väskor på Röda Korset rätt obefintlig... 
 
Så min verklighet, är att jag funderar och planerar och hoppas och önskar, och sen gör jag så gott jag kan med vad jag har. Trolla med knäna och koka soppa på en spik, det är vad jag gör för det mesta. Men att samla alla intryck, alla pinterestbilder, alla tankar såhär, till en slags moodboard, det är faktiskt bra, det hjälper till att ge en tydlig bild av vad jag egentligen gillar, och vad jag egentligen söker efter. Så vi tar väl en kik - det här är vad jag gillar och söker efter:
 
 
Först, det svåraste att hitta, och det jag är mest i behov av - underkläder. En bra behå kostar, måste provas ut, och måste köpas ny i butik. Jag är inte kinkig - jag vill bara hitta underkläder som är sköna, som gör sitt jobb, som inte halkar ner, där inget ramlar ur, som inte klämmer eller nyper eller sticker in under armarna (som byglar gärna gör), med breda axelband som inte skär in, som är stadiga och stabila och hållbara, och dessutom håller formen efter tvätt. Jag vill ha enfärgat svart, slät och enkel, inget pynt, inga spetsar, inget buckel, behån får gärna täcka mycket (jag vill inte behöva stoppa in bröst som ramlar ur) och trosorna måste vara navelhöga med inte för stor benringning. Som sagt - jag är inte kinkig! ^_^
 
 
En hög med leggings känns som ett måste i garderoben, dels vanliga basic i trikå (gärna tjockare trikå, som nästan känns som byxor), men också i olika material. Och så tröjor och toppar som nästan lika gärna kan vara korta klänningar, och som funkar att använda med leggings. Inte så korta att dom inte kan användas med strumpbyxor, inte så långa att dom är klänningar, utan en bit ner på låret, och så oversize. Det vill jag ha!
 
ett - två - tre - fyra
 
En svart oversize vinterjacka eller -kappa är jag definitivt på jakt efter! Jag är öppen för längd och modell, jag kan till och med tänka mig en täckkappa! Jag tycker att dom snäva täckjackor alla använder numera är jättehemska, men det är något med oversize som gör att till och med täck blir snyggt! En svart halsduk vill jag också hitta, jag har ett par stycken redan, men mina är stora och stickade, jag vill ha en tunn, stor, svart halsduk, mjuk och varm och gosig, men inte som en enda stor knöl runt halsen. Visst borde det gå att hitta?
 
 
Svarta skor har jag ovanligt ont om - dom allra flesta har ju nästan bara svarta skor, jag har nästan bara alla andra färger... Särskilt mina sneakers är väldigt färgglada, mycket neonfärger, jag hoppas kunna hitta ett par svarta sneakers secondhand innan sommaren - sneakers använder jag nästan enbart på sommarhalvåret (jag skulle ha haft ett par svarta sandaler också, jag har inga riktiga sommarskor alls, sedan senaste sandalerna gick sönder). Jag har två par chelseaboots, men ingen av dom är varmfodrade, jag har kollat efter svarta snowjoggers/snow boots i några år nu, hoppas att jag lyckas hitta några nångång! Jag vill också ha ett par boots med traktorsula, jag är helt kär i skotrenden som är nu, med chunky och traktorsula på var och varannan sko. Så snyggt! Förresten, det är tur att jag inte har råd att handla som jag önskar - två av paren ovan var visst Prada, jag har dyrare smak än jag trodde! ^_^
 
 
En riktig, svart skinnväska önskar jag mig, med kvalitet som håller i resten av mitt liv, i en såpass tidlös stil att jag vill använda den i resten av mitt liv, men med en knorr som gör att den inte känns tråkig - därav ordet tidlös istället för klassisk, klassisk är jag lite rädd för, det känns damigt och östermalmigt och moget på ett sätt som jag inte är redo att etikettera mig som än på många år. Jag har faktiskt knappt en enda svart väska överhuvudtaget, en liten fuskskinnväska och en liten Keroväska i skinn (den är en keeper!), och så en retroväska med beige canvasaxelrem. En större svart skinnväska, det behövs!
 
Sådär, ett litet inlägg om vad jag önskar och behöver och villhöver och är på jakt efter, mer som en skiss än något annat. Jag måste vara helt öppen för vad jag kan tänkas hitta, om jag låser in mig på en viss modell, ett visst märke, då är det rätt kört, då hittar jag ingenting! Det här lilla inlägget, det tog mig förresten över tre timmar att skriva ihop, datorn/internet är segt som bara den, pinterest motarbetar mig, och innan jag hittade ett smartare system, så tog bara skrollandet på pinterest en evighet. Nu ska jag ut på byn en snabbis, Birgitta ska låna böcker och jag ska köpa mjölk. Ni får lyssna på Johnny Cash under tiden, han hade definitivt en garderob i  min smak!
 
 

Kommentera här: