tjusiga tisdag - önskar svarta kläder

Av någon anledning så trodde jag att det var måndag idag, fast jag samtidigt visste att det var måndag igår... Knepigt, hur min skalle funkar ibland, eller snarare inte funkar... Men i och med att det är tisdag, så tänkte jag slå ihop en tjusiga tisdag med en önskelista - jag köper ju inte fast fashion, men nu har jag hittat så mycket fint, som jag hela tiden går omkring och önskar att jag ägde. Jag kommer fortfarande inte att köpa nytt från butik, men den här gången måste jag erkänna att det beror på att pengarna saknas - jag hade utan att tveka en sekund brutit mot mina egna åsikter och etiska regler, om jag hade kunnat! Men - jag hade inte köpt en massa kläder hela tiden, utan hade jag kunnat köpa en hög, så hade dom använts under många år framöver. Just nu, så får min önskelista fungera som påminnelse över sådan jag kommer att leta efter på loppis framöver, troligen kommer jag dessutom att skriva ut bilderna och ha dom tillgängliga i väskan, för utan visuella påminnelser så glömmer min stackars knepiga skalle... Det mesta är förresten från H&M, för det är den enda affär jag varit in på på mycket länge, förutom Åhléns, som jag var inne på samma dag (jag var och umgicks med Suss i Östersund förra veckan).
 
Förresten, apropå H&M - jag beställde ju strumpbyxor därifrån, det viktigaste i min vintergarderob dom senaste åren har varit H&Ms finstickade strumpbyxor. Gissa vad? Dom har gjort om dom, materialet känns inte samma, och storlekarna är definitivt inte samma längre - jag fick inte ens på mig XL den här gången, och jag har definitivt inte gått upp så många kilon sedan i vintras, så att det ska skilja så mycket på storleken. Så dom gamla finstickade strumpbyxorna på H&M var helt fantastiska, dom nya kan jag inte säga något om, förutom att dom är mycket mindre. Nu måste jag hitta nya strumpbyxor tills i vinter - varma, billiga och större storlekar. Så störigt, och så onödigt!
 
Förresten, har nån jag känner råkat köpa något sånt här, som bara hänger i garderoben, som inte passar, som inte var vad ni tänkt er - jag har storlek XL, på ett ungefär!
 
Klänningar:
ett - två - tre - fyra - fem - sex - sju - åtta - nio
 
Stickat:
ett - två - tre - fyra - fem - sex - sju - åtta - nio
 
 
Det här är alltså bara från H&M, och visst vore det fantastiskt trevligt att öppna en julklapp med något sådant här i, men huvudsakligen så är det min loppisshoppinglista framöver. Jag har mer på shoppinglistan, som inte finns med här - en svart oversize vinterjacka/kappa, svarta fodrade vinterskor, en stor, mjuk, tunn, svart halsduk, varma svarta vantar (provade ett par dubbla tumvantar, undrar om det var på Åhléns?), underkläder, mm  mm. Jag har inte ont om kläder, men för det mesta så har jag mycket av samma sak, och saknar mycket annat, så blir det gärna när man handlar på secondhand, och bara har tillgång till det väldigt begränsade plusutbudet. Nästa vecka tänkte jag göra ännu ett svart tjusiga tisdag-inlägg, med mer allmänt vad jag vill hitta. Inga länkar till och bilder på faktiska plagg, alltså, mer känslan av en look, drömmen om ett plagg.
 
Tycker ni förresten att svarta kläder låter som det tristaste någonsin (det är det inte, jag lovar - jag har klätt mig i huvudsakligen svart sedan jag var 16 år, alla stilar, alla subkulturer, all estetik är supersnyggt i svart!), så ta en kik på min nyaste spellista på youtube:
 
 
Nu ska jag lägga omkull mig och vila ryggen innan jag måste ut med Alice (det tog ett par timmar att skriva ihop det här inlägget, ryggen tar stryk), jag ska se ett avsnitt av säsong två av Project Runway Australia, vill ni inte titta på videos med svarta kläder, så kan ni lyssna på en låt i alla fall:
 
 
 

Kommentera här: