tjusiga tisdag - stilbloggen

Jag gick igenom ett par av mina länklistor häromdagen, och var till min stora sorg tvungen att ta bort ett helt gäng - många av dom bloggar jag läste förr har inte bara slutat blogga, dom har tagit bort sin blogg helt och hållet. Ingen mening att fortsätta länka till dom, sålunda! Bland dom som fortfarande är kvar, så blev jag påmind om varför jag sparat dom på länklistan - det är rackarns bra bloggar! En som jag fastnade hos, och fortfarande klickar mig runt på, är Stilbloggen, hon är verkligen min stilförebild nummer ett, hon klär sig så himla snyggt!
 
Hennes stil är egentligen väldigt enkel - huvudsakligen svart, väldigt voluminöst fast med markerad midja, klassiska modeller, fast med volymen på dom klassiska plaggen, så blir det egensinnigt, tidlöst, fashionistigt (jag kan absolut se henne jobba med mode, om jag bara ska döma av hennes kläder), och samtidigt känns det Sophia Loren på 50-/60-talen. Det är väl egentligen det som är klassiskt mode, det är svårt att tidsbestämma. Det helsvarta ger en känsla av konstnärlighet, mode, tidningsvärlden, osv. Dessutom så har hon en väldigt minimalistisk syn på kläder, hon har få plagg, men av bra kvalitet. Hon klär sig som jag skulle vilja klä mig, om jag hade ekonomin! Och en bonus uppepå alla fina kläder - hon är av modell större, så jag kan faktiskt se mig själv i hennes kläder, och jag kan föreställa mig vad snyggt det skulle vara. Det är nackdelen med alla dessa modellsmala mode-/stilmänniskor, det går helt enkelt inte att tänka sig in i deras outfits, dom ser helt annorlunda ut på en tjockare kropp.
 
 
 
 
Jag fastnade på hennes blogg, för den är oerhört inspirerande, hon pratar om sin kapselgarderob, visar sina favoritplagg, hur hon tänker när hon sätter ihop outfits, vad hon inspireras av osv, den är ett nöje att läsa. Jag följer också hennes instagram, det är så trevligt när hennes bilder ploppar upp i mitt flöde! Självklart så har jag en pinteresttavla inspirerad av hennes stil, dels mina favoriter av hennes outfits, dels andra bilder på plagg och outfits som ger samma intryck. 
 
Jag tänkte också tipsa om tre klädmärken (jag följer förstås dom på ig också, och det dyker upp en massa fint som får mig att dregla av habegär) som dels känns väldigt Stilbloggen, dels har mycket snyggt överhuvudtaget. Att köpa något nytillverkat från dom är helt utanför vad jag ens törs drömma om, men nångång kanske jag kan hitta något secondhand - mirakel sker, det har jag sett så många gånger, så det tror jag fullt och fast på! Kolla in Arket, Totême och ATP Atelier, dom har mycket snyggt! Dessutom - alla tre är svenska, hur bra som helst!
 
Jag ska gå och klä på mig lite mindre mysiga kläder, jag ska in på byn och hälsa på syrran (gissar på att det blir helsvart, det blir det ofta, jag har nästan bara svarta kläder, det är alltid snyggt!), medans så bjussar jag på dagens soundtrack - något lika stylish som Stilbloggen, då finns det bara ett alternativ - en spellista inspirerad av Audrey Horne i Twin Peaks:
 
 
 

Kommentera här: