loppislördag - finporslin, vas, teburk, carl larsson, och en hög med gratisfynd

Planen var att ha loppis idag och imorgon, men vädret motarbetar mig - slutar det inte regna inom den närmaste timmen, så blir det inställt idag (eftersom jag måste breda ut min loppis utomhus, eftersom lokalen är så liten), men imorgon gör jag det bästa av situationen hur vädret än blir. Om Dunderloppisen blir allmänt inställd/uppskjuten på grund av vädret, förstås. Men det är så typiskt (och typiskt svenskt väder) - jättefint väder ett tag, och så regn, regn, regn... Och regn precis när man inte vill ha det.
 
Ja ja, jag har i alla fall en loppislördag att bjuda på, och det är en hög med fina saker, köpt till låga priser. Jag har fotat allteftersom, så vi tar det kronologiskt:
 
Två fina muggar, en grå vas med fin form (tyvärr precis en sån vas jag inte var på jakt efter, jag behöver större vaser med plats för stora buketter), och en hög med tidningar som jag fått av Weronicas svärmor via facebook. Jag läste Hem & Antik när den var ny, men sedan har jag glömt bort den i flera år. Det var ju synd - jag har fått en till favorittidning, kombinationen av inredning och antikt är perfekt! Som Scandinavian Retro, fast med lite äldre fokus. Jag gillar det!
 
Min nya grå vas passar perfekt tillsammans med mina gamla grå vaser. Brukar dom inte säga det, att tre är en samling? Alltså samlar jag tydligen på små grå glasvaser... ^_^
 
Och muggarna passar jättebra tillsammans med min Morrismuggar på knopplisten i köket, trots att dom är så olika. Jag tror att det är blommönstret som gör det, och att båda känns väldigt engelska (fast jag vet inte varifrån mina nya muggar kommer ifrån, det finns ingen märkning på dom). Engelsk (eller brittisk) excentricitet är förresten en bra beskrivning på den inredningsstil jag dras till just nu, ju mer engelskt desto bättre!
 
Det jag behöll själv ur gratislådorna, tre par kängor (ett av dom varmfodrade, två för lite mindre kalla dagar), ett par sommarskor (precis vad jag behövde, ett par skor att vara barfota i), ett våffeljärn, fem svartvitrutiga bordstabletter, och ett par pyntiga saker:
 
Finaste påskhönan på länge!
 
Och en mässingsdromedar, till min lilla samling mässingsdjur. Allt blir finare i mässing, och särskilt mässingsdjur är så fint!
 
Jag köpte dessutom några saker till mig själv på Röda Korset i Hammerdal, förutom fyndlådorna och dom andra grejerna som jag köpte till loppisen (grejer som jag ju vill sälja nu i helgen, jäkla väder). Jag spenderade en hel tjuga, på min fina bok, en jättefin teburk till samlingen (den är härmed en av mina favoriter), och så en knippa små ljus (det har förresten blivit något av en trend i loppiskretsar på ig, att länsa loppisar på stearinljus, helst snurrade). Jag har förresten haft Ett hem en gång förut, om jag inte missminner mig, men jag har gjort mig av med den. Min vurm för Carl Larsson-gården går visst i vågor...
 
Sandra hjälpte mig att hitta dom här på facebook igår (det var hon som också hjälpte mig att hitta loppislådorna, hon är väldigt hjälpsam och bra, tack Sandra! ♥), jag slog till på sekunden och var och hämtade dom igår förmiddag. Helt perfekt är dom, precis vad jag är ute efter i porslinsväg. Perfekt skick är dom också, inte en flisa är borta, inte en spricka (lite missfärgade, men det är ok), engelska förstås. Det finns faktiskt bara en sak att anmärka - dom är betydligt mindre än vad dom såg ut att vara på bilden... Jag trodde att det var en liten kanna och ett normalstort fat, hoppades på en större kanna och ett större fat, och som ni ser - en liten kanna och ett pyttelitet fat. Å andra sidan - jag äter mest från såna här små fat. Å tredje sidan - det är såna jag har mest av... Men jag är supernöjd med mitt köp ändå, dom är såååå fina! Jag ser fram emot den dagen jag gjort mig av med överskåpen i köket, och bytt dom mot öppna hyllor, fint porslin är till för att tittas på!
 
Ett soundtrack för idag, en dag med regn och en hög med bra loppisfynd, vad kan man tänka sig då? Purple rain kunde vara någonting, fast jag vill ju att det ska bli uppehåll, inte att det ska fortsätta regna. Finns det låtar om kruttorra öknar månntro? Videon till We don't need another hero med Tina Turner är i och för sig rätt torr... Vet ni vad, vi kör på lite Dunderklumpen! Det är sommar på sitt allra finaste, här i norra Jämtland, bättre än så blir det inte!
 
 
 

Kommentera här: