hittat porslin att leta efter

 
Jag skrev för ett tag sedan om att jag slog sönder en av mina tallrikar - tallrikar som under de senaste 2-3 åren har visat sig hopplösa att köpa fler av... Jag hittade den stora först, på Röda Korset, jag hade just gjort om i köket, och det här kändes som ett klockrent porslin att samla på. Ganska snart hittade jag dom sex assietterna på tradera, och fick dom för ett fyndpris, och jag trodde ett ögonblick att det här skulle gå som på spåret. Tji fick jag - hur jag än letar på loppisar och på tradera, så har det inte blivit fler än dom här sju tallrikarna. Och numera är jag alltså en assiett kort, eftersom en har gått sönder.
 
Dom senaste två åren eller så, har jag funderat på vad jag ska samla till istället, som fungerar tillsammans med det här porslinet - jag har en stor brist på tallrikar, det är många år sedan jag hade något som liknade en servis (många år, som typ sen 90-talet), jag hade tills för några veckor sedan en servis med väldigt udda antal delar (även den svår att komplettera...), men den sålde jag, för jag gav helt enkelt upp. Av någon anledning så hittar jag bara assietter, så jag har sådär 3½ uppsättningar olika assietter, och inga djupa eller flata tallrikar (utom den ovan då, som är stor nog att använda som tårtfat till en liten tårta) - att jag behöver porslin är inte en fråga om villhöver, utan det är alltså en riktig brist. Tur i oturen att det aldrig är någon mer än mig som äter här hemma!
 
 
Men för en stund sedan, så bläddrade jag i Allt i Hemmets specialtidning "Årets vackraste hem", och det första jag slog upp var emmabygges vackra hem, och det andra uppslaget innehöll en bild på deras vackra porslinsskåp. Kärleken slog till vid första ögonkastet! Nu vet jag precis vad jag ska komplettera mitt fina porslin med - porslin med svart landskaps- och blommönster!
 
Porslin med landskapsmotiv är inget nytt för mig, på 90-talet hade jag tekoppar med brunt landskapsmönster, och sådär 2007, under min väldigt korta shabby chica period, så samlade jag på rosa landskapsporslin. Blått är förstås det klassiska (vi hade lite sånt när jag var liten), och det finns i grönt och lila också, men jag vet inte hur jag kunnat förbise det svarta. Så snyggt! Och den svarta färgen gör att porslinet känns mycket mer modernt och edgy, det skulle utan problem passa in i en minimal och stilren inredning, men passar förstås lika bra i ett lantligt hem. Eller hemma hos mig, i mitt mörka granny chica hus!
 
Så, jag har ett uppdrag, mitt liv har återigen en mening (jag är en samlare ända in i märgen, har jag inget att samla på så känns mitt liv lite gråare och tråkigare) - jag ska hålla ögonen öppna efter porslin i den här stilen (kollar jag närmare på bilderna, så är det förresten inte bara landskap, utan alla möjliga svarta motiv - jag tänker härma hämningslöst, och är helt enkelt öppen för vad jag kan hitta!). Jag måste också leta rätt på dekornamn och fabriksnamn, så jag kan söka på tradera - svarta tallrikar ger väldigt lite resultat, det allra mesta är dessutom av någon anledning legobitar... Är det någon som råkar sitta på porslin i den här stilen, så är jag absolut intresserad!
 
Dagens soundtrack, hmm, vad ska jag hitta på som passar till snyggt svartmönstrat porslin? Nånting lite mörkt och lite lantligt, vad kan det vara? Southern Gothic kanske, southern som i amerikanska södern, det ger ju känsla både av lantligt hillbilly, och lantligt som i plantager och tjusiga estates, det kan funka!
 
 

Kommentera här: