fredagsfavoriter - grönt, öppet, rustikt och 70-taligt

Just nu, när jag börjar skriva, så vet jag inte riktigt vad jag kommer att välja som mina favoriter den här veckan, men min gissning är att det blir väldigt inredningsfokuserat! Ja, den allra första favoriten hittade jag för bara en liten stund sedan, så den har jag full koll på, och den är definitivt inredning!
 
Dom här såg grönare ut i mobilen... Men jag kom på i morse, att det kanske var dags att tapetsera i köket (inte helt oväntat, det är snart tre år sedan sist), och att jag kanske rentav har tapeter i gömmorna som funkar och som räcker till (det har jag inte). Jag orkar inte ens fundera på att måla om snickerierna också, det är ju mörkgrönt på panel, golvlister och runt fönstren (och i trappen och hallen i rummet bredvid), och att måla snickerier är tidsödand och dyrt, särskilt om man ska kinka med att bryta en färg istället för att köpa en färdigblandad. Midbec och Engblad & Co har mycket fina tapeter till rimliga priser (jag tänker inte ens tanken på William Morris och Josef Frank...), men även dom är för dyra för mig. Rusta har oväntat bra tapeter, och billigt, och dessutom ofta på rea, så jag kollade vad dom hade i gröna nyanser (för att passa med dom gröna snickerierna). Dom har fler än dom här, men jag valde att titta efter dom ljusare tapeterna, och alla dom här fem är bra alternativ, jag tror att jag lutar mest åt någon av dom två till vänster. Det ska inte bara funka med det mörkgröna, utan med min planerade köksmakeover också, där överskåpen ska bytas mot öppna hyllor och luckorna på nederskåpen ska bytas mot träfärgade luckor. Vad tror ni, vad skulle ni välja?
 
 
 
 
Alltså, öppna hyllor i köket! Och ruffa brädor, inga tillrättalagda limträskivor, inget vitmålat, det är så fint! Jag längtar tills jag kan få ner skåpen i köket och få upp hyllor! Det är ett långtidsprojekt, dels så ska jag ha skrapat ihop pengarna (eller haft tur med fynden), dels så ska jag hitta brädor, konsoller, tapet, ett stort skåp (att ha dels som skafferi, men också för att få plats med en del som jag nu har i skåpen), köksbänkar... Jag går ju inte och köper dom på affären (eller jo, med tapeten lär det bli så), utan jag vill hitta saker begagnat och billigt, då tar det ofta lite tid innan man hittar rätt grejer. Men tills dess, så kan jag titta på andras kök, och drömma om hur fint det blir när jag fått till mitt!
 
 

 
 
Mitt val av träslag, har i nästan alla år varit teak (inte så konstigt, jag har alltid varit en retronörd), jag tycker om färgen, och teakmöblernas nätta former - dom funkar väldigt bra när man bor litet! Men nu sitter jag och fastnar på rustika trämöbler i ljusa nyanser, rustika trädetaljer som är rejält oversize, rustik, väl tilltagen keramik... Rustikt, stort och ljusare färger - helt tvärtom mot mitt gamla vanliga jag. Jag skyller en del på Julia & Hunter's hem (jag länkade en video häromdagen), som är en minimalistisk bohodröm, med kraftiga trämöbler från Bali, stora degskålar i trä, gigantiska korglampor i taket, osv. Det är väldigt vitt och ljust och som sagt minimalistiskt (alla tre väldigt olikt mig), men det är just dom oversizade detaljerna i trä och rotting som biter sig fast i min skalle. Jag har en hög med gamla väderbitna bräder ute på gården, jag sitter här nu och funderar på om jag inte skulle kunna bygga möbler med dom... Om jag hade en cirkelsåg, och en bandslip, och alla andra såna maskiner som är bra att ha för att det inte ska bli lika snett och vint och tydligt handgjort, som det blir när jag snickrar. Jag kan inte såga rakt med fogsvansen, om mitt liv så hänger på det! ^_^
 
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
 
Biltons Staffordshire Ironstone-porslin känner ni igen, ni som går på loppis och kollar retro, eller ni som växte upp på 70-talet. Jag har just nu två tallrikar från Biltons, jag har haft fler genom åren, och jag vill gärna ha fler! Mitt mål är att samla på mig en liten hög med uddaporslin med brunt, grönt, gult och orange mönster på (inte nödvändigt vis alla färger på en gång...), och jag skulle faktiskt kunna ha alla tallrikar från Biltons, och jag skulle vara rätt nöjd! Nu ser jag fram emot att hitta åtminstone några till på loppisar framöver - jag söker alla storlekar, assiett, tallrik, djup tallrik och skål, så det får gärna bli åtskilligt Biltons!
 
Vi bromsar här, bara dom här fyra punkterna på min favoritlista har tagit flera timmar att skriva ihop, och nu är det dags att tänka på lunch dessutom. Jag blev inte förvånad att se att mina favoriter är 70-taliga, bohemiska, ganska bruna (och gröna!)... När jag snöar in, då snöar jag in ordentligt! Medans jag fixar lunch och tar ut Alice en sväng, så kan ni lyssna på dagens soundtrack, idag är temat feminism - det är i och för sig mitt soundtrack varje dag. Ja, feminism, alltså! ^_^
 
 
 

Kommentera här: