bohofierad tallrikshylla, och porslinsönskningar

Köksbordet är ett ställe där jag brukar fixa och göra om efter vilket inredningshumör jag är på, min tallrikshylla är ett annat ställe. Små ytor, som lätt och snabbt kan fixas med vad jag har i skåpen - det är bra grejer det! Eftersom lusten till boho dök upp som gubben i lådan, så tömde jag hyllan på dess grejer, och fyllde på med grejer med 70-talskänsla. Material och färger höll jag så jordnära som jag kunde, med dom saker jag har hemma (nu är jag dock nere på botten och skrapar, jag har inte många fler bohogrejer i gömmorna), kokböckerna funderar jag på att byta mot något mer rustikt, dom känns lite för poppiga i omslagen. Eller så vänder jag bara på dom, dom är rutiga på andra sidan...
 
Jag hade velat ha lite mer variation i höjd och form, men det här är vad huset förmår...
 
Ett par gamla kokböcker (eller bakböcker, om man ska vara noga, tre små glasflaskor, en tallrik (den har varit under en blomkruka länge, nu hittade jag som tur är en annan som också passade, så då befriade jag den från blomfatstjänst - den är ändå för fin för att gömma under en kruka!), och en kruka i form av en liten gubbe, som jag köpt på loppis för längesen. Man kan vända på den, så är han sur på andra sidan!
 
Det gula fatet var också blomfat länge, och den befriades också. Dom två djupa skålarna är nya loppisfynd, dom får ni se mer av på lördag. Tigern är köpt på Lagerhaus för något år sedan, och underlägget i trä är ett gammalt loppisfynd.
 
Muggarna med blommor köpte jag på loppis i sommar, och ugglemuggarna fick jag av Suss i våras. Tydligen så mjukstartade jag retrobohogrejen, utan att vara medveten om det själv...
 
Jag har pratat en del om att jag ska försöka strömlinjeforma mitt porslinsskåp (skrolla ner en bit här tex, och läs hur jag tänkt det), jag hade planer, jag tänkte vara lite genomtänkt för en gångs skull. Jag har (nästan) alltid haft bara en massa uddadelar, ingen riktig servis, och den här gången så tänkte jag satsa på att ha varje del i samma modell och motiv (jag har alltså en sorts tekoppar, en sorts assietter (eller två, om man ska vara kinkig), letar efter en sorts flata tallrikar och en sorts djupa, och så troligen en sort mindre skålar), förutom det svartmönstrade porslinet jag försöker samla ihop till en udda fast sammanhängande servis.
 
Och så kommer jag här nu, och håller på att sabotera hela upplägget... Eller nä, det gör jag väl inte, det är väl mer att jag nu önskar mig en tredje porslinsvariant, och *surprise, surprise!*, så fastnar jag för udda delar. Igen. Jag hittade lite bilder på pinterest, som jag är helt kär i, och just nu så tröstar jag mig med att det rustikare 70-talsporslinet är totalute, nästan ingen efterfrågar det, och priserna är väldigt låga. Men ja. Allt det här pratat, bara för att få en anledning att visa lite fint porslin...
 
 
 
 
 
Såååå snyggt! Och så snyggt att blanda! Och det här är förstås bara toppen på isberget, det gavs ut så mycket snyggt porslin/stengods/keramik på den tiden, och ofta så är stilen så enhetlig att man kan blanda utan att det känns som att det skaver. Tallrikarna på bilderna lär vara amerikanska, förstås, just dom lär jag inte snubbla över här, men definitivt så går det att hitta i samma stil och med samma känsla! Muggarna är nästan garanterat engelska, dom gjorde dröser av fina rustika muggar i England på den tiden, och det går alltid att hitta såna på loppisar - jag stod och vred på en med blå blommor senast på Röda Korset, och ugglemuggarna från Suss är definitivt i rätt stil!
 
Eftersom jag bara bjussade på en låt i morse, och ingen spellista, så kör vi på en till låt nu - ett soundtrack måste vara lite längre än en enda låt! Vi kör på en riktig klassiker, kanske inte en av deras mest kända låtar, men väldigt bra! Och den känns verkligen superhippie, helt rätt här alltså!
 
 

Kommentera här: