färdiga sockar, tröja som påbörjas, och bläck som jäklas

Igår beställde jag den bläckpatron jag hade slut på i skrivaren, den kom idag. Jag höll ju på att skriva ut ett tröjmönster, när bläcket tog slut (så störigt!), eftersom det är massor av olika diagram till flätmönstret, så fungerar det inte att bara läsa på datorn eller mobilen. Planen var, att sticka klart påbörjade sockpar medan jag väntade på att kunna köpa mera bläck, och det gick faktiskt över förväntan (med ett litet problem bara) - en socka blev klar, en socka var visst redan klar (en trevlig upptäckt när jag skulle sticka den!), och den sista sockan är nästan klar, problemet är bara att garnet tog slut... Jag har mindre än 10 cm kvar att sticka av det grå garnet, det behövs bara en snutt, men tyvärr har jag inget som ens liknar hemma. Eftersom jag slapp sticka en socka, så stickade jag ett helt nytt par istället, och jag blev precis klar med dom.
 
Jag valde två olika självmönstrade sockgarner som passar ihop, men som jag inte har så mycket av, och så stickade jag ränder med dom - ett trevligt sätt att kombinera två mönstrade garner, tycker jag. Till mudd, häl och tå så använde jag ett enfärgat vinrött garn som passar helt perfekt till dom andra två garnerna. När jag kom närmare tån på första sockan, så kompletterade jag det blåröda garnet med ett annat blåmönstrat garn, för att vara säker på att det skulle räcka. I och med att färgerna skiftar längs hela sockan, så blir det inte lika påtagligt att det är olika garner, även om det varit bättre om jag hade börjat längre in på garnet - det blev två väldigt svartvita ränder innan det blev blått igen... Men det är ok, det enda problemet jag egentligen har med sockarna, är alla trådar jag fick fästa innan jag äntligen blev klar...
 
I alla fall. I digress. Bläcket till skrivaren kom idag, jag bytte patron, och skrev ut dom sista sidorna på tröjbeskrivningen (jag ska börja sticka nu, det har jag sett fram emot i två veckor!). Sedan skulle jag skriva ut ett korsstygnsmönster, och då tog en till bläckpatron slut, som tur är så hade jag den hemma redan. När den var bytt, så tog ännu en bläckpatron slut, och den var jag tvungen att beställa. Jag hoppas den kommer imorgon, för planen var att brodera en sak till min hemliga mars-kompis, och jag måste göra klart hennes paket i helgen. Jag har nästan målat klart några ATCs till henne, men tyckte att jag kom på en rolig idé, att brodera ett av hennes önsketeman. Ifall bläcket inte kommer imorgon, så måste jag tänka om, jag hinner inte vänta tills på tisdag. Håll tummarna!
 
Just nu ska jag inte tänka en sekund till på det, utan jag ska köra igång nånting att titta på på datorn (det lutar åt ett till avsnitt av NCIS), lägga upp dom första maskorna till min nya tröja, och försöka ta mig igenom åtminstone dom första sidorna i ett 14 sidor långt stickmönster, helst utan att behöva repa upp nånting. Jag hittade förresten en perfekt stickpåse i gömmorna, en tygkasse från H&M som jag köpt på loppis nångång. I påsen sitter det fast en liten tygbörs, perfekt lagomt stor för en sax, en flätsticka, måttband och allt annat som är bra att ha när en tröja ska stickas. Det tar jag som ett gott tecken, jag hoppas att det går lika perfekt att sticka tröjan!
 

Kommentera här: