50-årspresenter

Det är lite drygt en vecka sedan min 50-årsdag, men det är inte förrän nu som jag fått (nästan) alla presenter, och eftersom det var helt fantastiska presenter så vill jag dels bevara för framtiden för mig själv, men jag vill också dela med mig av dom också! Inte för att skryta, bara för att förundras! Jag som försökte förbereda mig mentalt på att inte bli speciellt firad (jag gav mig själv presenter för att vara säker på att jag skulle få något, några romaner jag länge velat ha, två "Till bords med..."-böcker till samlingen, och tapeter och tapetsering av vardagsrummet), och det var helt i onödan - jag kände mig väldigt firad, och väldigt ihågkommen!
 
Jag har inte alla presenter på bild - dels så har jag redan visat Alice i Underlandet-tekannan jag fick i förskott tidigare i somras, dels så gör sig inte alla presenter på bild: pengar både i form av kontanter och presentkort (pengar som har blivit/ska bli till både förnödenheter och praktiska saker som ger glädje länge, bland annat två kuddar och belysning till över köksbänken och bidrag till djurens veterinärfond), en rejäl kudde med tillhörande örngott (den ligger i sängen) och två konvektorelement, ett till vardagsrummet och ett till köket (i vintras frös jag så väldigt mycket, när det är riktigt kallt så räcker inte existerande element och luftvärmepump, så konvektorelement är behövligt och efterlängtat!). Jag ska också få hjälp med att rensa hängrännan, jag kom ju på förra sommaren att jag helt och hållet glömt att den existerar, så den är i stort behov av en rensning, och jag är för höjdrädd för att göra det själv!
 
Dom flesta av mina presenter förevigade jag på bild, dock, och jag tänkte visa er! Allihop (både presenter på bild och utan bild) är sanslöst bra, varenda en är en fullträff, och det visar på att folk antingen läser önskelistor, läser min blogg, eller helt enkelt känner mig väldigt bra (eller en kombination av dom tre)! ^_^
 
Blombuketterna ser här lite ledsna ut, dom har ändå stått i en vecka (ni kan se dom i sitt bästa skick här, om ni vill!), men samtidigt - dom ser väldigt bra ut för att ha stått i en vecka! I alla fall, så tyckte jag att dom skulle få vara med på bild, även om dom inte är på sitt piggaste humör! ^_^ Jag fick också några krukväxter, en höstglöd och två palettblad.
 
Palettblad har jag försökt mig på förut, jag har fått plantor mer än en gång, men hittills så har det inte gått så bra med dom. Förhoppningsvis så är det den här gången som det vänder! Sist så klarade dom sig faktiskt hela vintern, men sedan så fick dom ohyra, så då åkte dom ut ändå. Så jag håller tummarna för dom här!
 
Jag har redan nämnt i veckan att jag har en loppisrunda i Östersund att se fram emot snart, och det här är anledningen till det! En dag i stan med loppis och mat med syrrorna, det är en bra present, det!
 
Brickan var en av dom sena presenterna, men det gör absolut inget - en sån här bricka var en av sakerna jag funderade på att ge till mig själv i födelsedagspresent, men det blev ju inte det, och tur var väl det! Jag har velat ha en sån här i flera år, så jag blev förstås väldigt glad! Jag fick ett halsband också (och höstglöden på första bilden), men det måste vi titta på på närbild:
 
Det är en pytteliten stiliserad vulva, prydd med röda stenar, jättefin! Det är nog det minsta halssmycket jag någonsin sett, men det är inget negativt - jag har kollat en del på filmer och tv-serier från slutet av 90-talet/början av 00-talet, och då var det populärt med halsband med pyttesmå berlocker som satt i halsgropen, och jag har suttit och önskat att jag hade ett sånt halsband. Och så fick jag det! Dessutom så tycker jag att det är lite roligt, med tanke på motivet - jag har ett par örhängen som är mer in your face vulvor, det går inte att vara diskret med dom, och det finns säkert folk som tar illa upp när jag använder dom. Det här är som en liten smygvulva, jag vet vad det är, men ingen annan vet det, det är ett väldigt diskret sätt att visa min feminism! ^_^
 
En orakelkortlek med Alice i Underlandet-motiv, och ett par olivtvålar köpta i Grekland. Allting med Alice i Underlandet blir jag förstås väldigt glad för, men det är lite extra roligt med en orakel- eller tarotkortlek (jag har en tarotlek, jag önskar mig flera!), eftersom det också är något jag samlar på. Två flugor på smällen helt enkelt! Konsten i den här Alice-orakelkortleken är fantastiskt fin! Jag skrev för ett tag sedan att jag blivit nyförtjust i Provence, och ville ha mer Provence i mitt liv, och att olivtvålar var ett sätt att enkelt göra just det. Just den här tvålen är alltså från Grekland, men det är nära nog! Aloe vera är något jag gärna väljer i hudvård om det finns, så igen så slogs två flugor på smällen!
 
Som jag skrev för ett tag sedan, så har jag kommit fram till att jag vill ha ett kuriosaskåp - jag har en liten samling kuriositeter, men jag vill ha en större samling, och jag önskade ett bidrag till det kommande kuriosaskåpet (jag vet att hon jag önskade av har en del sånt i gömmorna, så tanken var att jag kanske kunde få en fin fjäder eller något fint ben, jag har redan fått lite sånt av henne genom åren ^_^). Gissa om jag blev bönhörd!
 
Det är svårt att fånga på bild hur fin den är i verkligheten, men det är en rävskalle! Och i burken så är det ett par klor från samma räv! Den är inte kritvit, som man ofta kan se att skallar är, för den är inte kokt och den är inte blekt, utan den är hittat såhär i skogen. Jag har redan några får- och älgskallar, och även om jag haft dom i många år, så kan jag känna att dom känns nästan groteska att röra vid, men så känns inte alls den här lilla räven. Den är så himla fin, och den nästan ber om att bli klappad!
 
En burk med torkade flugsvampar (jag har några fina flugsvampar på gården, jag funderar på att försöka torka dom också, men jag vet inte riktigt hur det går till - jag måste i alla fall bestämma mig snart, medans dom fortfarande är fina!), en burk med unicorn dust (det är alltså inget riktigt enhörningspulver, utan en fin burk att dekorera med ^_^), en kork från bubbelflaskan jag fick (en av två bubbelflaskor, den andra ligger i kylen och väntar på ett bra tillfälle) som faktiskt också kommer att hamna i kuriosaskåpet (en märklig kuriositet kan man tycka, men jag ser det som ett minne av en bra dag, helt enkelt - jag har också sparat placeringskortet från Marias bröllop), och så en nyckelring gjort enkom åt mig.
 
Jag önskade också rökelse (för jag vet att givaren har mer rökelse än vad hon kan använda upp, det är vad hon säger i alla fall ^_^), och jag fick en ask med min favoritsort - nag champa luktar så himla gott! Jag skulle vilja ha parfym som doftar nag champa, det borde finnas kan jag tycka, i alla fall som parfymolja! Jag fick också ett ostronskal att ställa rökelsepinnar i, och en fjäderfläkt att vifta rökelse med. Den är också handgjord till mig, av ett par tranfjädrar, man känner igen dom på den spetsiga toppen. Och sedan jag fick lära mig det, så gick jag upp och tittade i min fjädersbukett (jag samlar fjädrar som jag hittar ute, det har blivit ett gäng sedan jag flyttade hit!), och japp, dom jag gissat var tranfjädrar visade sig också vara det!
 
Och så till sist, paketet som jag väntat på damp ner i brevlådan i fredags, efter att ha tagit en tur förbi Norge (gissar jag - det var en åter-avsändaren-lapp på norska på framsidan). Jag fick nästan en hjärtattack när jag öppnade det, en positiv hjärtattack, alltså - en Kånken! Jag har velat ha en Kånken sedan jag var sådär 16 år gammal, och jag har aldrig känts ha råd att köpa någon, och har aldrig haft tur och hittat någon secondhand i mina trakter, och så fick jag en i present! Givaren frågade om det var ok att hon köpt den på loppis, och jag blev faktiskt lite lättad över att den är hittad på loppis - det är annars väldigt mycket pengar att köpa en present för... Faktum är, att jag hade blivit urglad för en gammal, sliten Kånken som hittats i bakluckan på en bil, där den legat dom senaste tio åren, den här är helt ny och oanvänd, med lapparna kvar och allting, och dessutom hittad på loppis. Jag blev väldigt, väldigt glad! ^_^
 
Ja, jag blev förstås väldigt, väldigt glad av alla mina presenter, varenda en, som sagt - alla var helt spot on, fullträffar! Det var praktiska presenter som jag kommer att ha glädje över i många år framöver, det var häxiga presenter, det var kuriösa presenter, det var Alice i Underlandet-presenter, det var feministiska presenter, det var presenter som jag länge önskat (och en del inte fullt så länge, men lika önskade!), det var loppade presenter, det var presenter framgrävda ur skåp och lådor, det var gröna presenter, det var handgjorda presenter, men mest av allt så var det så otroligt omtänksamma och genomtänkta presenter! Förstår ni att jag är så glad och tacksam över allting? ^_^
 
PS! Några dagar senare, så måste jag inflika med en sista födelsedagspresent - Maria har börjat göra tuttkrukor och tuttvaser, och jag sade redan från den första jag såg, att jag önskade en sån i födelsedagspresent. Och när jag var in till Ström sist, så var jag in till Maria en stund också, och då fick jag den här! En stor och jättefin tuttvas! Gissa om jag blev glad! Buketten i vasen är förresten resterna av min födelsedagsbukett från Maria, hon plockade blommor i sin trädgård, och 1½ vecka senare så kämpar stjärnflocka, mynta och lejongap fortfarande på, uppbackade av höstastern som jag plockat i min trädgård. En riktigt fin kombination! ^_^
 
Jag har redan tackat alla som bidragit med uppvaktning och som överhuvudtaget kom ihåg mig, men jag måste helt enkelt tacka igen - tack, tack, tack, och tusen tack till! Ni gjorde en dag som jag nojat över till en väldigt bra och speciell dag, och ni gjorde att jag kände mig ihågkommen, uppskattad och omtyckt, och det är värt hur mycket som helst! TACK! Allihop! ♥♥♥♥♥
 
Idag måste det bli min allra bästa spellista, inget annat kan avsluta det här inlägget:
 
 

Kommentera här: