midsommarblommor

Min midsommar inkluderade ingen midsommarstång, inga kransar och inga sju sorters blommor under kudden. Men - några slags blommor ville jag ändå ha, det var ju midsommar, midsommar handlar ju om blommor! Så jag plockade lite blommor på morgonpromenaden med Alice och katterna, och så plockade jag några blommor till i trädgården, och fast det inte blommar så väldigt många sorter (inte många sorter med ungefär lika långa stjälkar i alla fall - diket är fullt med korta blommor), så fick jag till en fin bukett! Den ställde jag på köksbordet, i den vita keramikkanna jag hittade i återbruksboden på tippen tidigare i veckan, och den kannan är perfekt som blomvas! På bordet har jag samlat ett gäng loppisfynd (som vanligt) - en fruktpyramid (som jag lagade för ett tag sedan, jag råkade göra en nagg i färgen i ett päron förut, även om det inte är osynligt nu, så ser det bättre ut i alla fall!), en av ljuslyktorna jag hittade på loppis i veckan, ett kastrullunderlägg i trä (som jag inte minns var jag hittade den), min gallerfisk som jag hittade i Östersund, och så min lilla samling stenägg. Att lyfta upp en lite basic inredning med kul detaljer, det är ett bra knep - tydligen så består min inredning bara av kul detaljer... ^_^
 
Nästan allt på väggen är förresten också loppisfynd, inklusive tapeterna, och stolar och bord är också secondhand!
 
Och eftersom mina buketter alltid är allt annat än regelbundna, så blir det alltid en massa bilder för att försöka få med precis alla vinklar, så att jag inte missar någon av blommorna! I trädgården hittade jag syrén (jag brukar vara lite ledsen när jag ser alla andras syréner blomma när min inte gör det, men när dom andras syréner börjar blomma över, då sätter min igång, och då är jag väldigt glad för den!), klint, akleja och styvmorsviol (som egentligen är ogräs, men får vara kvar för dom är så fina). Dom flesta av mina blommor är annars överblommade, eller har inte börjat blomma än - midsommar som brukar krylla med blommor annars! Men en ovanligt varm maj, och en kall och regnig juni, det märks ute i trädgården!
 
Jag önskar förresten att jag fick tillbaka trädgårdslust och -energi ett tag, i samarbete med lagomt fint väder och mygg som håller sig på avstånd en stund - jag vill åtminstone rensa rosenbuskar och rosenrabatt, och jag vill flytta på klint och plantera gullvivor. Just nu har luften gått ur mig, och det känns jättetrist!
 
Av någon anledning så känns den här spellistan perfekt för midsommarhelgen:
 
 

Kommentera här: