loppislördag - en udda samling

Den senaste veckan har det blivit både besök på Röda Korset i Hammerdal (jag skulle ändå dit och hämta datorhögtalare, klart jag gick på RK också!), Röda Korset i Strömsund och på tippen, och jag hittade lite smått och gott! Oftast när jag går på loppis, så blir det en väldigt blandad kompott, det är sällan som någon slags röd tråd kan ses (mer än att i princip allt är gamla grejer), men jag undrar om inte jag slagit något slags rekord i spretighet idag? ^_^
 
Det olika stil på allting, olika tidsperioder, olika material, olika färgskala - så spretigt! Fast samtidigt så hålls det ihop av att jag gillar alltihop - så spretig är alltså min smak!
 
Vi tar förstås en närmare kik på allt:
 
En liten hög med vykort, tanken är att tex rama in dom, dom tre skolplanschvykorten tex, dom skulle vara jättefina som tavlor, likaså den oranga gråsuggan! Äggskivaren är egentligen inte så praktisk, det är oerhört långt mellan gångerna som jag äter ägg (fast då äter jag dom i och för sig gärna skivade på en macka!), men min gamla äggskivare är i plast, den här är helt i metall - metall vinner över plast, även om plasten råkar vara knallgul! Dessutom så är den här gamla äggskivaren så fin, så den skulle man nästan kunna hänga på väggen som dekor! Kruskaveln är faktiskt något jag kollat efter länge (ända sedan jag bakade gakkhu och var tvungen att pricka kakorna med min lilla degprickare), men dom få gånger jag har sett någon på tex facebook, så har dom varit rätt dyra. Den här kostade bara 30 kr, och ser inte ens använd ut! Den känns väldigt lätt och flimsig, men jag skyller det på min marmorkavel - det mesta känns lätt och flimsigt i jämförelse med den!
 
Det här vykortet ser inte så spännande ut vid första anblicken, men bara jag hittar en fin fururam (jag har en som utseendemässigt skulle passa perfekt, men den är tyvärr lite stor) så kommer det att passa väldigt bra i mitt sovrum, den dagen jag renoverar om det. Mitt tema i sovrummet ska ju bli vintage campingstuga, och inspirationen är bland annat nationalparker, skog och natur, osv.
 
Jag har en del ljuslyktor, men ändå så känns det som att jag saknar såna varje gång jag ska piffa om på ett bord - ljuslyktor hör alltså till det som jag aldrig känns få för mycket av! Den här i mässing med glaskupa känns väldigt klassisk i formen, men ändå lite vintage, och dessutom så känns den väldigt Dark Academia, och det är något jag vill ha in lite mer av i mitt hem! Den lite suddiga ankan var så kitschig och söt, så den förälskade jag mig i på sekunden! Jag tror att den har varit en pennvässare en gång i tiden, på undersidan är det en urholkning, precis lagomt stor för en pennvässaren, men det gör inget - det är lätt att ställa ankan så att det inte syns!
 
Här i min tallrikshylla passar den perfekt! För tillfället så har jag något slags leksakstema i hyllan, och en gammal anka passar precis in tillsammans med ett gammalt rävspel och en leksaksradio!
 
Ljuslyktan får däremot bo i ett köksskåp för tillfället, tillsammans med mina byster och statyer, den får komma fram igen när jag blir på humör för lite Dark Academia hemma nästa gång!
 
En liten keramikvas och en till ljuslykta (den kan inte vara mer olik mässingsljuslyktan!). Vasen stod jag och vred och vände på ett tag, och funderade och ställde tillbaks, och tog upp igen, och kom fram till att även om formen inte var den roligaste (fast samtidigt - det är inget fel på formen, så jag vet inte hur jag tänkte där), så är det lila uddmönstret så fint, det var det som sålde vasen! Är det något jag har svårt att motstå, så är det ett uddmönster! Ja, och att det var handgjord keramik, det skadade förstås inte, jag älskar handgjord keramik! Ljuslyktan var jag tvungen att titta ordentligt på innan jag blev förälskad i den, det tog några ögonblick innan jag såg mönstret av nakna stora kvinnokroppar, och då kunde jag helt enkelt inte motstå den! Undertill så är det en etikett, den är från Malta, inspirerade av gamla maltesiska modergudinnefigurer, och det gör den förstås ännu bättre i mina ögon! Men - med tanke på att arkeologi varit ett intresse i nästan hela mitt liv, och att jag bekänt mig till häxendom (ja, jag vet, det är ett hittepåord) nästan lika länge, och att modergudinnan är den som jag känns närmast, så är det märkligt att jag aldrig har sett några av Maltas modergudinnor förut! Jag är väldigt glad att jag hittade den här ljuslyktan, och att jag fick lära mig något nytt!
 
Till sist en kanna som jag hittade i återbruksboden på tippen. Det fanns inte speciellt mycket av intresse där, faktum är att den var rätt tom, som vanligt... Men den här västtyska kannan fick följa med hem! Jag har inte bestämt mig för om jag ska behålla den, eller om den ska ut på dasset, så den får bo här inne än så länge - faktum är, att just nu så står den på köksbordet med en midsommarbukett i, och den funkar faktiskt perfekt som vas! Och jag har ju faktiskt velat hitta mer vit keramik, så egentligen så är det här något som jag har saknat i min keramiksamling. Problemet är väl mest att den inte känns speciellt retro, och att allra helst så hade jag velat hitta vita vaser av Anna-Lisa Thomson, så den här känns som en nödlösning... Men den här är inte ful på något sätt, så den får som sagt stanna inne medans jag funderar.
 
Förresten - kannan och ljuslyktan, fast dom egentligen borde vara så olika som man kan tänka sig, titta så mycket gemensamt deras formspråk är! Den vita färgen, den runda "magen", reliefmotiven - dom känns helt klart besläktade! ^_^
 
Och där har vi dom, veckans secondhandfynd (om man ska vara petig, eftersom jag hittade kannan på tippen och inte på loppis), förutom datorhögtalarna som jag hittade på facebook, och mina nya fina skor (dom får ni säkert se någon annan gång!). Ett annat fynd, som jag väntar otåligt på, är inte ett dugg secondhand - jag har äntligen sparat ihop nog mycket enkätpoäng för att hämta ut ett presentkort (det tog en jäkla tid, för jag har inte orkat svara på enkäter...), och jag har skickat efter böcker för det presentkortet. Typiskt nog, så valde jag inte någon av böckerna som stod på önskelistan sedan förut, utan en som jag hittade alldeles nyligen (det är en box med tre böcker i en, så jag får mer för pengarna, dessutom är dom på temat Dark Academia, och det är det som fick mig att bestämma mig för dom), det är väldigt typiskt mig! ^_^ Dom ska komma om 1½ vecka sådär ungefär, det ser jag fram emot!
 
Eftersom det är midsommar fortfarande, och det precis varit sommarsolståndet (eller litha som det heter på "häxspråk"), så blir det musik på det temat idag också:
 
 

Kommentera här: