stickar halvvantar

Igår klippte jag gräset på baksidan (ibland så får jag faktiskt tummen ur, och gör måsten som jag hade tänkt göra, men som jag annars gärna skjuter på framtiden!), i morse så klippte jag Alice ansikte (det är drygt 1½ månad sedan jag klippte henne sist, och hon är redan så långhårig!), det känns bra att få saker gjorda! På schemat står också att plantera om några växter (jag har skjutit på det också, huvudsakligen för att en av dom är en drygt halvmeter hög High Chaparall - taggarna är inte roliga att hantera!) och att rensa ogräs ute, men det får vänta till en annan dag (jag har bjudit hit Maria för att plocka svarta vinbär, förhoppningsvis så blir det i helgen, och då kan jag rensa ogräs medans hon plockar bär - det är hundra gånger lättare när jag har sällskap!). Vad jag däremot gör idag, är att sticka halvvantar:
 
Jag håller på att titta på senaste säsongen av The Great British Sewing Bee (jag håller med dom kommentarer jag sett på facebook och instagram - deltagarna är sämre på att sy än i tidigare säsonger, och det verkar helt omöjligt för dom att sy klart ett plagg i tid), och som vanligt så blir jag sugen på att sy och sticka och sånt medans jag tittar på det (samma sak när jag tittar på Project Runway). Jag har ingenting att sy (symaskinen har varit trasig i flera år, och dessutom så har jag inte speciellt mycket tyg i tygförrådet), och jag har snart stickat slut på alla mina sockgarner, men jag hade det här nystanet liggande - ett alpackagarn i brunt/blått/grönt (man skulle kunna tro att jag är inspirerad av gårdagens favoritfärg... ^_^), köpt för sådär 18-19 år sedan. Minns jag rätt, så gjorde jag ett par halvvantar av garnet när det var hyfsat nyköpt, och sedan så repade jag upp dom, för dom blev aldrig använda. Och sedan har garnet legat i en massa år... Och när jag stickar med det nu igen, vad gör jag då? Jo, jag gör halvvantar... Men jag vet inte annars vad jag skulle sticka av 50 gram alpackagarn - det är inte nog mycket för att räcka till något större projekt, jag har inget lämpligt garn att kombinera det med, och jag kan inte använda det till sockar, för alpacka är inte slitstarkt nog att göra sockar av. Halvvantar känns trots allt som det rimligaste alternativet. Men jag är långt ifrån klar med första vanten, och jag börjar redan vara fundersam över ifall garnet kommer att räcka, även om det rent logiskt inte borde vara några problem - 50 gram borde absolut räcka till halvvantar med korta tummar, och jag har som sagt redan gjort halvvantar av garnet en gång (även om jag inte minns hur dom såg ut, och hur långt skaft det var på dom - det kan vara skaftlängden som gör att det skiter sig i värsta fall...). Tur att jag inte är främmande för att sticka om om det inte blir bra (faktum är, att det här är andra försöket på halvvante, jag gillade inte första försöket, med hålmönster och tumkil) - mina feministvantar är bra exempel på det, dom krävde ett gäng omstickningar! Jag får helt enkelt se vad det blir av det hela, och sen så får jag se till att dom blir använda också! Jag har en gammal mössa från Marimekko, jag köpte den när jag jobbade på Myrorna för 20 år sedan (om jag minns rätt - jag jobbade där för 15 år sedan också en sväng, det kan ha varit då också), den har inte blivit använd på många år, faktum är att jag sorterade bort den ett tag till och med. Det är synd och skam, den är fin, och den skulle passa bra med ett bar blåbruna halvvantar! Varken halvvantar eller mössan klarar något kallare väder, så på så sätt skulle dom också passa bra ihop - två plagg för kyligare höst-/vårdagar!
 
Och det var visst inte mer än så som jag hade att säga idag - en del dagar är jag pratsjukare än andra dagar! ^_^ Nu ska jag gå ut och ropa efter Selma, jag har inte sett henne sedan vi var ut i morse, och när jag inte sett katterna på ett tag så blir jag förstås orolig... Förhoppningsvis så håller hon med mig om att det är dags att komma hem nu!