dagen efter påsk

Påsken är härmed slut, och jag var väldigt snabb på att plocka bort påskpyntet - faktum är, att dom första grejerna packade jag ihop redan inatt, och resten tog jag imorse. Det var trevligt att påskpynta, men ännu trevligare att ta bort pyntet (så är jag med Halloween och jul också), och nu längtar jag bara efter våren! Tyvärr så känns den längre bort än på länge, efter en massa snö, och nu idag blev det kallt också. Och i helgen ska det visst snöa ännu mer... Som sagt - våren känns långt borta, men är väldigt efterlängtad!
 
Efter bortplockat påskpynt, så stod det helt still i skallen med köksbordspiffet (det står rätt stilla med tallrikshyllspiffet också, jag har fastnat halvvägs) - en regnbågsrutig duk, ett tråg med stenägg och ett par vaser, värre än så blev det inte. Det går att leva med ett tag, och sen går det att göra om - det är så bra med att ändra om bland dom pyntiga grejerna, det är bara att göra om när man tröttnar, och det är inget större projekt!
 
Ändrat om gjorde jag lite i fönstren också - min high chaparall har fått flytta från köksfönstret (i väst) till vardagsrummet (i öst), inte för att den vantrivs, utan för att den förhoppningsvis ska trivas bättre - high chaparall kan bli gigantisk om den får chansen, och jag skulle inte bli ledsen om min växte lite fortare!
 
Ändrat om har jag också gjort i bokhyllan, böcker har fått flytta runt och byta plats. Jag skulle vilja byta plats på ännu fler böcker, men tyvärr så vill inte bokhyllorna samarbeta - billyhyllorna har en fastskruvad hylla i mitten, den går inte att flytta, och den gör att jag inte kan ändra på dom hyllor jag vill ändra. Jag har bytt plats på böcker i mina hyllor med fackböcker, jag har några hyllor med skönlitteratur där också (för att dom får inte plats i min skönlitteraturhylla, jag skulle behöva köpa en till!), och nu försökte jag flytta runt på böckerna så att romanerna står tillsammans. Men eftersom jag har så många stora böcker, så krävs det en del kompromissande för att dom ska få plats på hyllorna, och hur jag än funderar och spelar boktetris i skallen, så hittar jag inte något sätt att kunna byta plats på böckerna. Men förutom det - har ni lust att möblera om hemma, men inte har någon möjlighet till det, så kan det hjälpa att flytta runt i bokhyllan! Att flytta om tavlorna på väggen kan också funka! ^_^
 
Jag har kommit fram till beslutet att jag nog ska ge upp försöket att samla ihop svartmönstrat porslin - jag hittar helt enkelt inget, det är hur längesedan som helst som jag hittade något nytt. Dessutom så törs jag inte ens använda flera av tallrikarna jag har, för dom är såpass gamla. Istället så kommer jag att försöka att göra mig av med det, ifall jag hittar någon här som är intresserad. Jag hittade superfint gulorange (eller om det var gulbrunt?) retroporslin på Röda Korset i Hammerdal när jag var där i torsdags, jag skulle inte ha något emot att ersätta det svartvita med det!
 
 

Kommentera här: