loppislördag - statyer, regnbågsduk, halloweenbok & guldmobil

Idag kan jag bjuda på något som varit sällsynt dom senaste månaderna - en loppislördag! När jag var inne på byn igår, så var jag också in på Röda Korset, jag skulle kolla efter en grej till en present, och då passade jag förstås på att kolla i resten av butiken också. Dessutom så var jag på bibblan, och där hittade jag fynd i deras hylla med böcker från Kulturrådet (tror jag det är, om jag minns rätt), det är böcker man får alldeles gratis, och jag har gjort några riktigt bra fynd genom åren! Sen så var jag upp till Maria och hämtade en pantpåse, och hon hade en mobil jag fått av Suss, så den fick jag med mig hem. Så även om alla dagens fynd inte bokstavligen är från loppisar, så får dom heta loppisfynd i alla fall!
 
Vi kollar på dom!
 
Boken hittade jag på bibblan (den är faktiskt min första halloweenbok!), men statyerna och den regnbågsrandiga duken hittade jag på Röda Korset. Duken var ett riktigt fynd, en hel femma kostade den (den hängde på femkronorsställningen, ofta är det något litet fel på det som hänger där, tex så var det en jättefin broderad julduk, som tyvärr hade en rätt stor fläck på - jag har inte hittat några fel på den här duken, men har inte kollat jättenoga), och den är som gjord för mitt regnbågskök! Nu längtar jag efter att julen ska vara slut någongång, så jag får lägga på den här duken på köksbordet istället för julduken!
 
Statyerna var nästan lika billiga som duken, och dom hör till sakerna jag är på jakt efter - byster och statyer med museikänsla (och med Dark Academia-känsla). Eftersom jag föredrar när inspirationen kommer från antiken, och inte från tex gamla kompositörer (fast jag har en byst med Beethoven), så var dom här förstås klockrena!
 
Mobilen fick jag som sagt av Suss, den var betydligt större än vad jag hade trott, jag hade tänkt hänga den i vardagsrumsfönstret, men den är för stor för det, så jag får kolla efter alternativa upphängningsplatser (blev den inte förstörd av väder och vind, så skulle den vara fin i trädgården!). Men den är fin, fast den är stor, jag gillar mobiler, men av någon anledning så har jag inte så många hemma, bara 2-3 stycken sedan innan, och så den här nu. Som sagt, så ska jag leta ett bra ställe att hänga den på!
 
Klockan är bara tjugo i tre, och jag är helt slut - jag och Alice gick och tomtade bort i byn tidigare idag, jag lämnade julpresenter till två väldigt goda grannar, och till Karin och Matilda (jag har sån tur, att alla tre bor längs samma gata, hade dom varit mer utspridda i byn, så hade det kunnat bli en riktig långpromenad!), och så blev vi inbjudna på fika och satt och surrade ett par timmar. Jättetrevligt, men att vara bland folk (även om det är trevligt!) gör mig helt slut sedan. Alice däremot, hon får värsta energirycket när hon kommer hem efter att vi har varit ute såhär, och tyvärr så är det Bosse som får stå ut med henne då... Sen går hon och lägger sig, och nu ligger hon uppe i övre hallen och sover - bara jag skrivit klart det här och druckit upp teet, så ska jag lägga omkull mig på soffan, och då lär hon komma och ligga hos mig, det är en av hennes favoriter i livet, att mysa i soffan. ^_^
 
Å, och innan vi gick ut på förmiddagen, så gjorde jag klart Marias födelsepresent också, den ska bara slås in, så är precis varenda julklapp och present för i år klara! Jag vet att jag tagit en chansning med Marias present, det kan vara väldigt fel, men jag tycker att dom blev väldigt charmiga, så vill hon inte ha dom, så tänker jag ta tillbaks dom. ^_^
 
 

Kommentera här: