bo på museum

Den här bilden såg ni redan igår, eller nästan i alla fall - den är faktiskt inte helt exakt likadan, vinkeln är en annan... Men, den är relevant idag också! När jag köpte den här bysten i veckan, så plockade jag när jag kom hem ihop grejer som jag tyckte passade bra ihop tillsammans med den (en liten figur av Romulus och Remus, och en liten Bastet-staty, och så några snäckor, och mina stenägg), och kombinationen fick mig att tänka på en hemma hos-video som jag gillar mycket:
 
 
Trots att det här huset är ovanligt vitt och ovanligt omönstrat för min del, så fastnade jag ändå för det - det är som ett museum, fyllt med byster och reliefer och figurer, mycket gamla saker och en del nyare, och det är så otroligt fint! Och det påminde mig om hur mycket jag tycker om sådana här inredningar, ja, som om man skulle bo på ett museum! Och då tänker jag inte ett minimalistiskt konstmuseum i vitt med några välplacerade spottar, utan ett riktigt historiskt museum, fyllt med artefakter från hela världen och från hela världshistorien. Så fint så jag smäller av!
 
Jag fortsatte förstås och letade efter mera inspiration i samma stil, det jag har hittat hittills är mest på byst-spåret, jag har inte hittat så mycket artefakter, men det kommer säkert - när man pinnar mycket av en sorts foton på pinterest, så brukar dom tipsa om fler foton i samma stil, så jag är rätt säker på att jag kommer att bli tipsad om fina interiörbilder framöver! Jag pinnade förresten alla byst-bilder i min Dark Academia-mapp, för när jag tänker på att inreda inspirerat av DA, så är det absolut byster involverade! Och jag vet inte om jag behöver påminna er, men jag gillar maximalism och more is more, ok? Ifall någon av er funderade! ^_^
 
 
 
 
 
 
Rent realistiskt - kommer jag någonsin att kunna åstadkomma något sånt här hemma? Nej, chansen att jag ska kunna loppisfynda såna här grejer i min prisklass i såna här mängder, den är rätt obefintlig, särskilt som att en del av sakerna på bilderna och i videon är antika på riktigt - alltså från antika Rom, antika Grekland och fornegypten. Jag lär knappas snubbla över något sånt för en tjuga på Röda Korset här... Men Jag kan ta till mig inspiration, som att fortsätta att leta byster, och hålla ögonen öppna efter saker med artefaktkänsla, gamla etsningar med utsirade ramar, krus och askar i sten och marmor - ja, överhuvudtaget grejer som känns som att dom kunde vara köpta i en museibutik, eller rentav uppgrävda ur marken (det händer ju till och med här uppe att dom lyckas hitta riktigt gamla grejer, vikingafynd och sånt, och ja, man ska anmäla sånt och lämna in till staten/museum, men skulle jag råka hitta en pilspets i flinta och råka behålla den, jag tror inte att dom skulle sakna den - fast risken är i och för sig inte så stor, så mycket är jag inte ute och gräver...)
 
Förresten, apropå muséer - det var hundra år sedan jag såg Natt på muséet, och jag är inte helt bergsäker på att jag sett tvåan, och jag visste inte förrän precis nu att det finns en tredje film. Jag ska se klart andra säsongen av The L Word: Generation Q (tredje säsongen ska precis börja, vilken tajming!), och sen så blir det Natt på muséet för hela slanten! Något som jag däremot såg bara för ett litet tag sedan, men som jag skulle kunna se igen när som helst, och som också är på dagens tema, är Familjen Hedenhös uppfinner julen - dom bor ju på ett museum i serien! Dagens soundtrack är förresten rätt givet, med tanke på dagens inlägg:
 
 

Kommentarer:

1 Matilda:

Jag känner igen mig! Har också någon inre dröm av att replikera ett brittiskt museum (eller ännu hellre slott). Har försökt lite med färgskalor och möbler men det är ju ett hopplöst projekt när man bor i en lägenhet från slutet av 1980-talet :D

Svar: Det är inte helt lätt i ett hus från 40-talet heller! 😄 Det krävs nånting med ålder och högt i tak! 😊
Miss Kitten Heart

Kommentera här: