målarmåndag - en blandad atc-kompott

Förra veckan målade jag en del (jag hade rätt i min förhoppning om att mitt broderade ATC-kort triggade igång målarlusten igen, hurra!), dels målade jag klart några påbörjade ATCs, dels målade jag ett par från skratch, och så har jag påbörjat ett vykortsstort kort också, jag gjorde klart bakgrunden, men själva motivet återstår (men det får ni inte se idag). Idag är planen att fortsätta på det skapande spåret - jag hade åtminstone tänkt påbörja motivet på vykortet, och så måla bakgrundstyget till ännu ett broderat ATC-kort. Dessutom, för första gången på flera år, så har jag startat en ATC-swap hos illustratedatcs (där jag håller till och byter mail art), temat är Studio Ghibli - jag var på sånt humör att börja på en Studio Ghibli-samling, så det var det bästa alternativet att starta igång den någorlunda snabbt, tänkte jag. Ska jag byta mig till samlingen ett kort i taget, eller vänta på att någon annan håller i ett swap, då kan det ta väldigt lång tid!
 
Men nu ska vi titta på vad jag har målat den senaste veckan (eller dom senaste dagarna, om jag ska vara kinkig!), jag har inte tid att svamla på hur länge som helst, Alice ska strax ut!
 
Först, fyra ATCs till en swap på temat nudes. Det som drog mig till den här swappen, var att man får måla naket på vilket sätt man ville - min plan var att göra nån slags människa/djur-kombination (därav dom inte helt anatomiskt korrekta kropparna, dom var inte meningen att likna människor), men det blev inte så, det blev människor i alla fall. Skeva och vinda människor, men nån slags människorfigurer ändock. Själva bakgrunden gjorde jag redan i vintras, likaså så målade jag själva grunden till motiven, men sedan låg korten länge utan att jag fick tummen ur att måla klart dom. Tills förra veckan alltså!
 
Den här började jag också på i vintras, jag målade ett gäng ATC-kort till en swap på temat blå/svart, och jag gillade mina kort såpass att jag ville ha ett eget också. Så jag började på ett kort till då, när jag gjort klart alla korten till swappen, jag gjorde bakgrunden, och sedan blev även det kortet liggande. Tills i helgen, jag tog med det (och det sista nakenkortet) på min pysseldejt hos Karin i lördags, och så målade jag helt enkelt klart det. Motivet valde jag med tanke på vad jag har för teman i min samling, det blev en tolkning av Marie Antoinette (dom flesta Marie Antoinette i min samling är inte direkt några porträtt av henne, utan hon har mer blivit något av ett samlingsnamn för tjusiga 1700-talsdamer - även om jag förstås inte skulle tacka nej till kopior av hennes porträtt heller!), det kändes enkelt nog för att jag skulle kunna "slänga ihop" något och samtidigt kunna sitta och vara lite social. 
 
Till sist, ett par kort jag målade till ett byte, temat är familjen Addams, jag gjorde tolkningar av mina favoritfamiljemedlemmar, Morticia och Wednesday. Inget komplicerat, jag hittade ett par foton att ha som referens (Morticia från den gamla svartvita serien, Wednesday från en av 90-talsfilmerna), och så använde jag mig bara av två färger, svart och vitt. Som synes, så hade jag visst två olika svarta färger, den på Morticia drar lite åt blått, vilket betyder att jag använde Paynes Grey på henne - jag hade färgen i en gammal Carmexburk, så jag visste inte exakt vilken svart det var, bara att den var en svart nyans.
 
Jag ser fram emot en målarmåndag nästa vecka också, och alltså att jag fortsätter att måla i veckan, håll tummarna för det! Det finns få saker som ger mig så mycket livskvalitet som dom perioder som jag kan måla, det finns få saker som får mig att må så bra. Å vad jag önskar att jag kunde göra det jämt! Vad jag däremot ska göra nu, är att avsluta här och gå ut med hunden. Dagen börjar jag med att lyssna på den här spellistan, och rekommenderar den till er också:
 
 

Kommentera här: