japandi

Det här verkar bli en serie, först skrev jag om grandmillennial-stil, idag blir det om japandi, och om det fortsätter så, så är det helt klart en serie! En serie om inredningsstilar som jag gillar, alltså! Och varför inte - jag gillar att läsa om inredning, jag gillar att skriva om inredning, och åtminstone några av er som kommer och hälsar på hos mig gillar förhoppningsvis att läsa om inredning också! Så vi får helt enkelt se hur det blir, om det rinner ut i sanden, eller om jag hittar fler stilar som jag vill sprida ordet om!
 
Japandi, det är inte ett ord som är spritt till dom stora massorna än, misstänker jag, men om man delar upp det i dess beståndsdelar, så är det ganska logiskt - japansk-skandinavisk stil. Man kombinerar helt enkelt den japanska estetiken med den skandinaviska, och eftersom dom har oväntat mycket gemensamt, så är det inte en speciellt konstig kombination. När man kollar japandi-hashtaggen på instagram, så är det väldigt ljust och minimalistiskt, den skandinaviska stilen är grunden, och så lägger man till japansk känsla och japanska detaljer. Det är inte "min" version av japandi - den jag dras till, är precis tvärtom, det japanska är grunden, och sedan läggs det till skandinaviska detaljer ovanpå det. Det är definitivt något för er som gillar retro, och det är otroligt uppfriskande att se den skandinaviska retron tolkad av japanska ögon!
 
Ni som läst mig ett tag, ni kommer att känna igen er, jag har delat instagrammare och youtubare av det här slaget mer än en gång förut, och en del av det jag delar med mig av nu ser säkert bekant ut. För istället för att försöka beskriva stilen mer med ord, så går jag direkt in på inspirationen - det här är några favoriter, jag följer dom allihop (jag trodde att jag följde fler japandi-konton på ig, men det gjorde jag visst inte, tur att det går att åtgärda!).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kitchen for Singles är ingen kanal, utan ett matprogram, men det är min absoluta favorit, och stilen är en fantastisk blandning av japanskt och skandinaviskt, och bland det snyggaste jag kan tänka mig! Varje avsnitt är inte ens tio minuter långt, och maten är lättlagad, med få ingredienser, och ser alltid jättegod ut (glöm inte att slå på undertexterna, bara)! Rekommenderar alltså serien varmt, både för estetik och inspiration och dregelfaktor!
 
Dagens soundtrack blir förstås japanskt, det är soundtracket till Kitchen for Singles:
 
 

Kommentera här: