grandmillennial

En inredningsstil som ni sett väldigt lite av här (om ens alls), är grandmillennial - om ni inte känner igen namnet, så är det inte så konstigt, det är en av dom nya stilarna som kommit dom senaste åren (tillsammans med bland annat cottagecore och Dark Academia), och den har inte synts speciellt mycket här i Sverige. På sätt och vis så är det märkligt, för man kan se både gustavianskt och Svenskt Tenn i den grandmillennialska stilen (ja, återigen så böjer jag ett ord efter eget huvud, så blir det ibland när dom svenska motsvarigheterna saknas, och jag får göra så gott jag kan med engelska ord och uttryck), och svenskare än gustavianskt och Svenskt Tenn kan jag inte tänka mig! Samtidigt så är det väldigt mönstrat, färgglatt och maximalistiskt, och det är å andra sidan något som många svenskar slår bakut inför. På många sätt, så borde jag inte heller gilla grandmillennial - det är traditionellt och symmetriskt och väldigt matchat och väldigt tillrättalagt, sånt som jag brukar undvika, för det har en tendens att kännas stelt och tråkigt. Samtidigt så är det som sagt väldigt mönstrat, väldigt färgglatt, väldigt maximalistiskt, precis sånt som jag tycker om!
 
Grandmillennial-stilen är väldigt klassisk i grunden (den skulle göra sig väldigt bra i en herrgård, som inretts med blicken framåt, istället för att fastna i det historiska), det syns också mycket kineserier, toile de jouy, traditionella porslinsmönster, rottingmöbler, antikviteter, statement-lampor, koraller, stilleben, blåvitt, välansade växter, porslinsfigurer... Och även om stilen är väldigt nutida och modern med sina otraditionella färgval, så kan jag utan problem tänka mig att när man tittar tillbaka på hem inredda i grandmillennial om sådär 20 år, så är det fortfarande inga problem att tycka om det - dom enda inredningstidningar jag köper på loppis som är 10-20 år gamla, är inredningstidningar med antikfokus (jag samlar på mig alla Hem & Antik jag kan hitta!), för dom känns fortfarande aktuella, just för att hemmen i dom aldrig är trendiga, utan mera tidlösa. Färgerna och hur dom används (mycket äppelgrönt, ceriserosa, rött, himmelsblått osv) är moderna, men själva miljöerna är klassiska och traditionella. Som sagt, jag tror att stilen kommer att stå sig bra med tiden!
 
Jag har förstås en pinterestanslagstavla med millennial-inredda rum (fast jag har precis börjat på den, så den kommer att växa med tiden), där kan ni förstås kika om ni vill se mer, och så får ni en försmak här också:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MissJustinaMarie är en av få kanaler jag hittat på youtube med fokus på grandmillennial, jag kan tyvärr inte dela dom videos jag försökt bädda in, så vi kör en skärmdump istället!
 
 
Jag hittade tre spellistor på temat grandmillennial på spotify, vi kör förstås på en av dom som dagens soundtrack!
 
 

Kommentera här: