målarmåndag - babusjkor mot agent cooper

Idag är det en dag jag har sett fram emot ett bra tag - dom babusjkor jag började på i höstas någongång (oktober, kanske, är det så länge sedan?) är äntligen klara! Dom är klara, och avlämnade, och jag har fått vantarna som jag bytte till mig mot babusjkorna! Vi börjar med att titta på mina alster, och så tittar vi på vantarna jag fick i byte sedan!
 
Största anledningen till att det tog så jäkla lång tid att måla dom, är att jag inte hade något tema - jag hade helt fria händer. Det låter som en bra sak, men när jag inte har ett givet tema, så är det så svårt för mig att lyckas måla någonting. När jag väl kom på vad jag skulle måla, så gick det fort! Sen var formen också en utmaning, jag är ju van vid att måla platt, och även om jag är van att måla smått, så var dom minsta dockorna väldigt små!
 
Jag ville göra babusjkorna typiska för min konst, så mixed media var självskrivet - det är ju det jag målar för det mesta. Jag kombinerade collage, akryl, markers, färgpennor och oljepasteller, som jag brukar. Jag gjorde en av mina djur-människor, för dom gillar jag att göra. Jag gjorde en sjöjungfru, för dom gillar jag också att göra. Likaså så använde jag mig av found poetry (urklippta ord och meningar ur böcker, som jag sedan sätter ihop till nya meningar/dikter), och jag var tvungen att ha med några fiskar, det är två av mina favoritsaker att ha med när jag målar. Eftersom jag återupptäckt zetti, eller zettiology, det senaste året eller så, så ville jag ha med det också, och eftersom jag allra helst målar ansikten, så blev det en docka med bara det - ett ansikte. Ja, eller två, en på varje sida. Den ena med en fisk på huvudet, med found poetry - som ett kinderegg, tre överraskningar i ett, eller tre flugor på smällen.
 
Allt som allt, så kan man nog säga att den här uppsättningen babusjkadockor är väldigt mycket jag!
 
Jag filmade förresten en närmare titt på allihop, jag får se när jag får till en video av det hela - jag har ju fortfarande inte hittat något redigeringsprogram som jag är sams med. Kompisen Matilda har erbjudit sig att hjälpa mig med redigering tills dess, så egentligen är brist på redigeringsprogram en dålig ursäkt. Jag ska bara filma några fler snuttar, så ska jag se om det inte kan bli en video. Jag ska bara komma på vad som känns någorlunda värt att filma...
 
Kompisen Rénee ville först bara beställa babusjkadockorna, men jag kom på en bättre idé - jag hade ju tänkt sticka vantar med halloweenmotiv, men Rénee är väldigt duktig på att sticka, och har stickat flera par vantar med motiv. Så jag frågade om hon kunde tänka sig att byta ett par halloweenvantar mot babusjkorna, och det ville hon! En sån tur för mig! Hennes dotter Weronica, som är en av mina kompisar och anledningen till att jag känner Rénee, bestämde motivet och färgerna - lila och orange är väldigt halloweeniga. Twin Peaks är däremot inte direkt ett halloweenmotiv, men däremot älskar jag Twin Peaks djupt och innerligt, och har faktiskt tänkt sticka Twin Peaks-vantar också. Nu fick jag två av mina favoritsaker på en och samma gång!
 
Nu har jag ännu en orsak att se fram emot hösten (mer än att jag inte är speciellt förtjust i sommaren - efter juni får det gärna bli höst sen för min del!), jag längtar efter att få inviga mina nya vantar! Nu har jag också ännu ett skäl till att jag måste få tag på en svart vinterjacka - ingen av mina nuvarande jackor passar speciellt bra med lila och orange (eller med några av dom vantar jag har sedan innan för den delen, dom passar nästan bara med svarta accessoarer...). Jag har letat en svart oversize (och varm!) jacka på loppisar i 2-3 år nu, men har inte hittat något. Jag hatar att köpa saker nya i butik, och jag har inte råd med det heller, men det verkar som att jag måste försöka lösa det ekonomiska, så att jag kan köpa en nytillverkad jacka, för det har inte gått så bra att hitta en begagnad...
 
Jag hittade den perfekta låten för idag:
 
 

Kommentera här: