konstigt att titta på

Jag började just med andra säsongen på Work of Art: The Next Great Artist, och börjar fundera på nästa "konstiga" film eller serie på kö. Det finns fler än man först kan tro, faktiskt, men jag har sett oförskämt få (även om några av dom jag sett hör till mina absoluta favoritfilmer) med tanke på att konst har varit ett av mina stora intressen länge. Jag har tipsat om några filmer förut, Tove, Miss Potter, Frida, Big Eyes kommer jag på på rak arm, och när jag nu ändå kikar runt efter filmer/serier för mig att se, så tänkte jag dela med mig av några av dom som ser intressantast ut. Det gemensamma temat är konst, men sedan är det lite av varje. Flera av dom jag länkat till är spellistor med hela tv-avsnitt (bland annat till vartenda ett av Bob Ross avsnitt av The Joy of Painting, vill ni se filmen om honom, kolla på netflix!), andra är filmtrailers. Idag har jag inte aktivt letat efter filmer om kvinnliga konstnärer, men flera av filmerna jag fastnade för råkade vara om kvinnor ändå, och det är rätt bra jobbat, med tanke på att dom är en minoritet bland konstfilmerna, oftast så handlar dom om manliga konstnärer.
 
Har ni egna tips på filmer, serier, dokumentärer osv på konsttemat, så tipsa gärna! Även om det ibland tar lång tid innan jag ser allt jag tycker ser spännande ut (jag måste vara på precis rätt humör, annars funkar det inte), så kommer jag oftast dit till slut, och jag sparar mina listor, så jag kan gå tillbaks till dom nästa gång jag är på "rätt" humör.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens soundtrack, vad ska vi hitta på? Jo, jag vet - en kvinna som är som ett enda stort konstverk hela hon, Cyndi Lauper, hon blir bra idag!
 
 

Kommentarer:

1 Hanna Karlsson:

Är det inte Penelope Cruz som spelar huvudrollen i Frida? Har för mig det iallafall. :-9 Tack för filmtipsen. :-)

Svar: Japp, det är det! Tack, hoppas du hittar något du gillar! 😊
Miss Kitten Heart

Kommentera här: