halloweenpresenter 1

Jag har ju skrivit några gånger om att jag väntar på halloweenpaket - idag hämtade jag ut det första (och hade jag väntat i en halvtimme till med att åka ut, så hade jag kunnat hämta halloweenpaket nummer två också - det fanns på posten ganska precis när jag kom hem...). Jag har alltså inte beställt en massa grejer, utan det är tre snälla kvinnor i USA, totala främlingar, som skickar mig halloweenpaket av sina goda hjärtan. Jag skrev i en facebookgrupp, folk i USA klagade på halloweenutbudet i deras butiker (kolla här, om det är synd om dom!), och jag berättade hur illa ställt det är i Sverige, och hur bra dom har det och vilket gigantiskt utbud och vilka bra grejer, och några tyckte så synd om mig, att dom frågade om dom fick skicka paket med halloweendekorationer, så att jag också fick uppleva riktigt halloweenpynt. Och självklart så tackade jag ja! (Och det kliar förresten i hela mig, efter att åka ut på byn igen och hämta det andra paketet...)
 
Det här är alltså vad jag fick - en stor låda med halloweenpresenter från USA:

 
Hela köksbordet fullt med fina grejer! Vi kollar närmre, tycker jag!


En hel hög med dekorationer i plywood, att antingen använda som dom är, eller att måla (jag ska måla, förstås!). Målningen kan man antingen välja den enkla lösningen, och måla helsvart (fladdermusen och Catriona-profilen blir kanske svarta, jag får se...), eller så försöker man göra dom litegrann verklighetstrogna i alla fall - särskilt pumporna är inte speciellt svårmålade, men blir väldigt bra med lite orange färg och lite skuggning. Dom små är förresten lagomt "gran"-stora, dom stora är rejält stora! Av dom små, så funderar jag på att göra en girlang, men jag får se!


Julgranskulorna är precis vad jag behövde! Min gran i år är ju större än förra årets gran, och jag har (hade!) samma mängd pynt som förra året, så då blev den lite väl glest pyntad. Ett gäng kulor blir perfekt till att fylla ut tomrummen - jag gillar granar som är rejält pyntade! Och skulle inte allt rymmas, det är helt ok, jag har kvar min gamla, lilla gran också. Två halloweengranar, why not? ^_^


Creepy cloth kallas det tunna svarta tyget som man ofta ser användas till Halloween, det är bra att drapera över bord, spiselkransar, tavlor och speglar, osv. Dollarstore har creepy cloth för en tia, men jag har inte köpt, jag har tyckt att deras ser så tunn och tråkig ut. En sån tur att jag fick två förpackningar av den "riktiga" sorten! Och så fick jag tre förpackningar med ljusslingor, en svart med orange ljus, och två med spöken - som sagt, jag har en extra liten halloweengran, det ser ut som att jag må plocka fram den också!


Två superfina plåtskyltar, rejält stora och väldigt gedigna! Jag skulle utan problem kunna ha dom på väggen året runt, men jag ska försöka begränsa dom till Halloween - lite av grejen med att ha begränsade högtider med pynt enkom för dom, är ju för att det ska kännas speciellt, man ska bli lite nostalgisk och rörd när man plockar fram alla gamla grejer. Mycket av den känslan försvinner när man har sakerna framme året runt (även om man fortfarande förstås kan tycka om grejerna!), så jag ska verkligen försöka att behålla dom här grejerna som just halloweenpynt, så att dom fortsätter att vara magiska! Den högra skylten är i trä, och den är förstås också fantastiskt fin, och den vill jag nästan allra mest ha uppe hela tiden - den har jag trånat efter när jag har sett den på youtube!


Hon var vågad, och skickade några porslinsgrejer också. Tyvärr så räckte inte inslagningen riktigt på dom, det var en orange pumpa också, lika som den svarta, och den kom i tusen bitar, tyvärr alldeles för mycket grus och smått för att jag ska kunna laga den. Den svarta dödskallen har en spricka i sig, jag ska förstärka den med lim på undersidan, så håller den förhoppningsvis ihop! Men resten, den vita dödskallen, bokhögen och den svarta pumpan höll!



Bokhögar hör till mina favoritdekorationer (både riktiga och fejkade!), så jag blev väldigt glad när jag såg den här, och att den var hel!


Och så till sist - två stora träd (såna ser jag lite då och då i halloweenpyntningsvideos, dom gör väldigt mycket för känslan!) och en stor fuskbok, en sån med förvaringsutrymme inuti.

Så många fina saker! Och så användningsbara! Med tanke på att det finns en hel massa halloweenpynt som jag inte gillar, så gjorde avsändaren ett fantastiskt bra jobb med att plocka ihop min halloweenpresent, det är inte en enda sak som jag inte tyckte om! Och många av sakerna är riktiga wow-grejer, som jag kommer att få massor av glädje av under åren. Jag är så glad och så tacksam över dessa snälla människor som faktiskt finns i världen - det är så lätt att glömma bort det, när man läser och hör om alla hemskheter, att dom goda, snälla, generösa, omtänksamma människorna också finns!

Vi avslutar med lite halloweenig musik!
 

 



Kommentera här: