halloweenvirkning och halloweengran

Jag smyger in Halloween lite i taget här hemma, precis som jag brukar göra med julen - jag tokpyntar aldrig allting på en gång (det finns inte orken till det!), utan fixar lite här, och lite där. Jag har i och för sig smygit in Halloween ett bra tag, om man räknar filmer och youtube sånt, det började jag titta på när jag blev alldeles för less på sommaren för ett par månader sedan.
 
Den här duken med spöken virkade jag klart igår, jag har gjort en till innan, och jag ska göra ännu en, bara min axel slutar spöka (^_^). Den första gjorde jag till mitt hemliga halloweenpaket (det börjar bli dags att skicka nu, jag väntar bara på att det ska bli mer Halloween i butikerna, jag ska se om jag hittar nånting att skicka med i paketet, förutom mina handgjorda presenter), den andra gjorde jag som årets virkprojekt (jag har ju haft som tradition att virka något till Halloween, fast jag hoppade över det förra året, jag orkade helt enkelt inte), den tredje blir en tackpresent. Jag ska virka några dukar till också, fast med ett annat mönster (jag ska bara se vad jag lyckas hitta för virkgarn på loppis, orange, vitt eller svart, det får avgöra om det blir dödskallar, pumpor eller spindlar - jag hade ju orange virkgarn, men det följde med i garnpåsarna jag gjorde mig av med, inte tänkte jag på att virka halloweendukar då, inte...), en till mig själv (istället för den halloweenvirkning som inte blev av förra året), och en eller två som tackpresent.
 
Tackpresent, undrar ni kanske? I en halloweengrupp på facebook, så skrev jag ett inlägg till dom som klagade på att dom tyckte att det var dåligt halloweenutbud i butikerna i USA, och jag berättade för dom hur Halloween ser ut i Sverige. Några av dom tyckte synd om mig, och frågade om dom fick skicka en halloweenpresent. Klart dom fick - hur snälla människor finns det egentligen (retorisk fråga - jag vet att det finns gigantiskt snälla människor i världen!)? Två paket är på väg, och ett tredje ifall hon hittar ett billigare sätt att skicka det (hon kollade två varianter, då skulle det kosta ca 1000 kr resp 4000 kr - vilka vansinniga summor!). Eftersom jag inte har pengar, men en massa tid (även om orken begränsar mängden tid jag har väsentligt...), så virkar jag varsin halloweenduk till dom, för att visa hur oändligt tacksam jag är för deras vänlighet och generositet - det är ingen stor grej, men det är något som dom inte kan gå ut och köpa på en affär.
 
Halloweengranen har fått stå framme sedan jag målade om den (den var ursprungligen grön, jag sprejade den svart) - kollar ni noga, så ser ni att jag bytte ut den tillhörande vingliga foten mot en tjusig i gjutjärn, nu riskerar den inte att välta! Sedan så satte jag upphängningskrokar i mina glitterpynt (dom finns fortfarande på Dollarstore, om ni också gillar dom!), och istället för att stoppa tillbaks dom i halloweenlådan, så hängde jag upp dom i granen, och till min födelsedag så fyllde jag på med lite mer halloweenpynt... Jag hoppas att den inte är färdigpyntad än, att det ska bli mer pynt att hänga i den, men samtidigt så är den fin som den är! Men trots pyntad halloweengran, så har jag inte halloweenpyntat än - resterande pynt ligger kvar i lådan (utom sånt som är framme året runt, men det kallar jag förstås inte för halloweenpynt, även om det råkar vara häxhattar eller dödskallar - det är bara hemdekorationer! ^_^). Jag ser fram emot att loppisarna tar fram halloweengrejerna - även om det mest är maskeradkostymer för barn, så kan man ibland göra fynd. Pumpaljuslyktan i plåt nere till vänster är ett loppisfynd, tex!
 
Jag hade tänkt titta ikapp på mina youtubeprenumerationer, eller på den andra säsongen av The Alienist (jag har i och för sig redan sett den, men det var ett tag sedan), men jag är så jäkla trött, så det blir horisontalläge på soffan med bok istället, och med lite tur en tupplur. Dagen soundtrack ska testköras, se om det funkar som läsmusik:
 
 

Kommentera här: