loppislördag - kläder och en gammal textilskatt

Jag fick pengar redan igår, så jag for till Hammerdal en snabbis, Ica och Röda Korset ville ha besök! Och en sån evinnerlig tur att jag åkte dit - jag gjorde ett fynd på Röda Korset som jag sett fram emot sedan förra hösten, hipp hurra! Hoppas att det är bara början på en bra loppissommar!
 
En svart puffig klänning! Jag har ju skrivit mer än ett inlägg om vad jag önskar mig till min garderob, däribland en hel hög med svarta klänningar med puffiga ärmar, vida kjolar, oversize och volym - jag tycker att det är så fint! Just den här är inte oversize på mig, eftersom den egentligen är flera storlekar för liten - den sitter som en 50-talsklänning, med sitt snäva liv. Men kjolen är vid och ärmarna är puffiga, och jag känner mig fin i den! Den är från H&M, hade alla lapparna kvar (helt oanvänd alltså!) och kostade mig tre hela tjugor. I love loppis!
 
En närmare bild på framsidan...
 
Och baksidan... Baksidan är egentligen något av ett problem - jag kan inte vara utan behå, och behåbandet går tvärs över öppningen. Och alla mina behåar är gamla och skabbiga, och inte svarta. Men några steg utanför provrummet på Röda Korset, så har dom en ställning med underkläder, och jag hittade en svart behå i bra skick. Den passade nästan - lite liten kupa, lite stor runtom, men den funkar i den här klänningen, och ett svart behåband tvärs över ryggöppningen kan jag leva med! Dessutom så tror jag att folk tittar mer på min ryggtatuering (som passar precis ovanför rosetten) än på min behå... När jag kom hem så beställde jag cykelbyxor också, så jag kan använda klänningen när det blir varmt (om det någonsin blir varmt, nu är det kallt igen...). Idag kom jag på att det kanske var dumt att köpa cykelbyxorna i bomullstrikå, kjolen riskerar att haka upp sig på dom, jag skulle ha beställt dom i blankare material istället... Jag ska förhoppningsvis till stan på lördag, jag får ta en titt på H&M då...
 
Jag köpte den här toppen också. Det är dels en oversize topp i tunt, blankt tyg, och så under är det en längre, snäv topp som sticker ut nertill. Det gör att den sitter jättesnyggt - en topp som annars skulle kännas för kort, känns nu väldigt användbar!
 
Apropå användbar, så har jag gått igenom nästan hela garderoben, och rensat bort sånt som aldrig används och sånt som inte passar längre, och så har jag hängt upp sommarkläderna. Även sånt som jag har sparat för att jag tycker att det är fint och inte haft hjärta att göra mig av med åkte ut... Så nu ska allting i garderoben funka! Snart - jag har en byrålåda kvar att gå igenom också, men sen så. Och så har jag ett par lådor med redan utrensade kläder ute i förrådet, dom har stått där alldeles för länge. Jag ska kika igenom dom en sista gång, sen ska jag åka med alltihop till Röda Korset. Känner jag någon i storlek L eller så som vill fylla på i garderoben, så får ni gärna komma och kika - ju förr desto bättre, för nästa vecka hivar jag det!
 
Jag hittade ett par tygstuvar också. Det svarta är ett tunt, blankt polyestertyg, det har legat hela vintern på Röda Korset, jag har låtit det ligga kvar pga polyester. Nu kom jag på - jag ska kolla om det räcker att sy en parkas eller något liknande av det! Det känns nästan som att tyget är regntätt, men sån tur ska jag väl inte ha - vindtätt lär det i alla fall vara! Det mönstrade tyget är viskos, om inte mina fingrar lurar mig, det är hyfsat mycket, en kjol eller en klänning borde det räcka till!
 
Jag hittade också det här - en påse med gamla syprover! Jag gissar att dom är från 50-talet, och den som en gång sytt alltihop var otroligt duktig, ljusår bortom vad jag förmår (och jag är inte helt född i farstun, varken med sömnad eller broderi). Det här är en riktig textilskatt, och ett fantastiskt referensbibliotek för min del - det är väldigt praktiskt att ha ett färdigt alster att titta på, om man ska göra något man aldrig gjort förut, bättre än att titta på bilder! Jag har tagit en hel hög med bilder på alla fina detaljer, men jag gör ett inlägg bara med dom bilderna, jag vet att det förmodligen inte är alla som är lika intresserad av sånt här som jag är. Är ni intresserade, kom tillbaka i eftermiddag!
 
Jag köpte inte en massa saker, och jag spenderade inte mycket pengar (det gör jag aldrig!), men jag är otroligt nöjd med det jag hittade - som sagt, klänningen har jag sett fram emot länge! Och nu ser jag fram emot några till i olika modeller också - jag tror att många tröttnar snabbt på den puffiga stilen, och jag hoppas att dom lämnar in kläderna på loppis nu i vår. Jag har gillat Cecilie Bahnsen i flera år, så jag kommer att fortsätta att vara puffig ett bra tag framöver också! Elsa Billgren är min puffiga stilförebild, hon klär sig alltid fint - det var fint när det var vintage och färgglatt, det är fint nu när det är puffigt och svart/vitt också!
 
Skriva-blogg-soundtracket är en maj-spellista jag satte ihop för tio år sedan, den är inte lång, men den är bra!
 
 

Kommentera här: