hoppas på att hitta lite sommarkläder

För ganska exakt sex månader sedan (sex månader och sex dagar, för att vara exakt), så skrev jag ett inlägg om vilka tillskott till garderoben jag hoppades hitta på loppis under vintern. Faktum är, att jag inte hittade en enda grej på shoppinglistan (eller jo, jag hittade ett par svarta leggings för en tjuga), och ganska snart så tappade jag helt lusten att kolla efter kläder, och då hittade jag definitivt ingenting. Min vintershoppinglista för hösten ser alltså ganska exakt likadan ut för den kommande hösten, och min shoppinglista för sommaren ser ganska likadan ut den också - bara med några vintervarianter bytta mot sommarvarianter:
 
* Jag är fortfarande i lika stort behov av underkläder, jag har inte bytt ut ett enda gammalt skräp mot något nytt och fräscht. Underkläder är en sak som är svårt att köpa begagnat, och kostnaden för en bra behå i större storlekar drar iväg, så det är sånt som har fått klara sig ändå.
 
* Leggings behövs alltid, och strumpbyxor, och för sommaren så är jag specifikt på jakt efter cykelbyxor att ha underklänningar/kjolar. Jag har också två par blå leggings, som jag färgade för ett par år sedan, dom tänkte jag färga svarta, så kommer dom mer till användning. Överhuvudtaget, så har jag en del plagg som ska ner i ett svart färgbad - färg är en sån bra grej för att integrera plagg som inte passar in, men som är bra annars.
 
* En svart oversize vinterkappa/-jacka står på önskelistan i höst, men förstås inte nu, men nån slags tunnare ytterplagg skulle jag gärna vilja ha. När jag jobbade på Myrornas sortering, så hittade jag en tunn grön parkas (riktig tunn, typ fallskärmstygstunn), men jag köpte aldrig den (och har ångrat mig många gånger). Någonting sånt, fast svart, skulle jag inte tacka nej till! Eller typ en kimonojacka, svart och kviltad tex - det finns ett mönster till en snygg sån, då skulle det räcka om jag hittar ett lämpligt tyg. Jag letade också efter en tunn svart halsduk i ull, mer vävd än stickad, men hittade ingen. Nu söker jag efter en sommarvariant av den, en tunn svart(-mönstrad) stor halsduk/scarf, jag har bara ljusare och färggladare varianter.
 
* Svarta och chunky kängor och boots är kanske inte vad jag tänker på nu när värmen äntligen börjar komma, däremot så saknar jag svarta sneakers (jag har bara väldigt färgglada) och svarta sandaler (börjar ha helt slut på sandaler, faktiskt), och gärna riktigt chunky sulor på bådadera!
 
* En bra svart skinnväska önskar jag mig fortfarande! Eller kanske 2-3 stycken, i olika modell och storlek - en större, en mindre, en ryggsäck tex. Precis som med skor, så har jag väskor i olika färg, men jag har nästan ingen svart.
 
Så såg alltså novembers önskelista ut, med förändringarna som maj och sommar innebär - dvs mindre tjocka plagg, mer exponerad hud. Jag har två tillägg till shoppinglistan:
 
* Några svarta oversize klänningar, jag har en del svarta kläder, men just klänningar är det ganska glest med (däremot så har jag samlat på mig en del kjolar och tröjor) - förra sommaren fanns det så mycket fint i affärerna, jag hoppas att dom plaggen går att hitta på loppisarna i sommar!
 
* Lite förnyelse till smyckessamlingen. Smycken är faktiskt det enda till garderoben som jag hittat lite av i vinter, dom här örhängena är dom senaste loppisfynden, dom kostade mig en hel tia, och jag gillar att dom både är stilrena och enkla, samtidigt som att dom känns retro också. Jag har en favoritring jag köpte i vintras nångång - jättefin, precis lagomt stor, och kostade mig en krona! Så några ringar, några örhängen, något halsband håller jag utkik efter!
 
Så håll tummarna för att jag lyckas göra några riktigt bra loppisfynd framöver, och då menar jag bra både i pris och som i helt perfekt plagg. Inga låga krav här, inte! ^_^
 
Idag har jag lyssnat på Twin Peaks-inspirerad musik, det är inte många dagar då det inte funkar!
 
 

Kommentera här: