fredagsfavoriter och o-favoriter - vattenkokare, o-lyckad klänning och rabarberkaka

Efter att inte ha haft en vattenkokare på flera år, så känns det verkligen som en stor dag idag, när jag äntligen har en ny vattenkokare! Den är inte temperaturreglerad, men den har en termometer på sidan (som synes), så att det är lätt att se hur varmt vattnet är (en nödvändighet när man ska dricka tex grönt te). Den är inte heller pastellfärgad, för pastellfärgade kändes antingen för billiga (jag vill ha en bra, rejäl, hållbar vattenkokare, som inte går sönder på väldigt länge, alltså undviker jag dom billigaste) eller så var dom för dyra. Men den här gräddvita vattenkokaren med retrokänsla tycker jag var ett bra alternativ, den kommer att passa bra i köket när det är klart, hoppas jag! Däremot så kändes inte den här fullt så gedigen som jag hade hoppats (kollar man på cdon.com, så ligger priserna mellan ca 500 kr och ca 1000 kr, så på medeldyr nivå) - den är gjord av plåt, men den känns väldigt lätt och "flimsig", och elplattan och locket (som går att lyfta av helt, jag vet inte om det är positivt eller negativt) känns långt ifrån rejäla. Å - och så är den enorm! Jag har inte funderat på storleken på vattenkokare, jag har tänkt att 1,7 liter och 1 liter (som är dom vanligaste storlekarna på vattenkokare) motsvarar normalstor och liten, men tydligen är dom "normalstora" vattenkokarna som jag haft förut ganska små, och dom små som jag har sett, dom måste vara pyttesmå, Den här 1,7-litersvattenkokaren är enorm! Jag kan förse hela syjuntor och kafferep med te med den här! Med tanke på hur mycket te som brukar gå åt när Weronica är här, och när Maria är här (utom när hon har bråttom), så är nog en gigantisk vattenkokare inte en dålig idé!
 
Veckans fredagsfavorit är alltså, föga förvånande, min nya vattenkokare! Jag hoppas att den ska bli en trotjänare som håller i många år!
 
Vad som också hade kunnat bli en favorit idag, är klänningen jag sydde igår, men jag är tyvärr inte helt nöjd med den. Återigen så blev den alldeles för lång (på något sätt, så lyckades den bli exakt lika lång som den förra klänningen jag sydde), men att korta den är inte ett jätteprojekt, så det ska jag göra framöver. Dessutom blev urringningen för vid, så den vill glida ner över axlarna, och återigen känns klänningen mycket tjockare och varmare än planerat, trots att den är sydd av ett påslakan i bomull/lykocell. Den är sydd efter samma grundmönster som min första klänning, men med en del ändringar - tydligen ändrade jag på fel saker, eftersom jag har ganska lika problem med båda klänningar... Så klänningen jag sydde igår är tyvärr ingen fredagsfavorit, utan en fredagsirritation. Typiskt!
 
Vad som däremot inte blev helt fel, är rabarberkakan jag bakade igår, på årets första rabarber - jag kollade ett recept på pinapple up-side-down cake, och gjorde en variant på det, fast med rabarber då. I botten på formen hade jag i flytande margarin och farinsocker, sedan ett lager skuren rabarber, och så lite mer farinsocker, och så sockerkakssmet ovanpå. Det blev inte illa alls! Idag köpte jag en gräddtetra, jag tror att det blir ännu bättre med en gräddklick på!
 

Kommentera här: