fredagsfavoriter - hoppspindlar

Egentligen skulle jag kunna bjuda er på en massa inredningsinspiration nu, jag har kollat på inredning på youtube, instagram och pinterest hela veckan, särskilt mycket har jag tittat på boho-inredning (loppisbesöket i söndags påminde mig om hur mycket jag tycker om boho med ljusa, neutrala färger, naturmaterial och överdimensionerade detaljer, det fanns en hel del i den stilen på loppisen, och temuggen jag visade i lördags hjälper definitivt till med att trigga igång boholusten!). Jag har också kollat på videos med loppis-/antikbutiksbesök och hauls, och vill gå på loppis hela tiden, och har en massa saker jag vill kolla efter. Tyvärr (känns det som ibland) så gör jag mitt bästa för att vara väldigt kräsen, och för att hålla hårt i plånboken, så jag är svårflörtat när jag väl hittar på en loppis - är det inte en wow-grej, så får den vara kvar, och är det inte superbilligt, så får det också vara kvar. Men loppisgrejer är inte heller mina favoriter den här veckan (däremot så har jag en loppislördag imorgon!). Mina favoriter är faktiskt något rätt oväntat, och något som jag har varit helt förälskad i nu ett tag:
 
 
Hoppspindlar (eller jumping spiders)! Och som tur är för er som har spindelfobi, så måste ni klicka på videon så att ni kan se den på youtube - jag funderade på om jag skulle göra en TW på det här inlägget, men i och med att ni inte kan se några spindlar, så kanske det går bra?
 
Hoppspindlar är bland det sötaste man kan tänka sig i krypväg - har ni sett Lucas the Spider så vet ni precis hur söta dom är! Dessutom så är dom otroligt smarta, sociala och snälla - jag är inte rädd för spindlar, men hoppspindlar är dom enda spindlar jag tar i med händerna (utom lyckospindlar), och jag är inte nervös en sekund för ifall dom biter mig, för det gör dom inte. Sedan jag har börjat titta på hoppspindelvideos på youtube, så har jag lagt märke till att jag har hoppspindlar hemma också. Jag vet inte om det är samma spindel jag ser hela tiden, eller om det är en liten familj, för oftast så hittar jag spindeln/spindlarna på samma ställe, i köksfönstret. I och med att jag släpper ut dom genom fönstret när jag hittar dom, och fönstret står öppet hela dagarna, så kan dom ju hitta in igen.
 
Faktum är, att jag skulle nästan kunna tänka mig att ha hoppspindlar som husdjur, om det inte vore för några saker - jag har sett att dom fångas ute och sedan tas in och stoppas i små terrarier, och jag har också sett att dom skickas via posten (ingetdera vill jag ha något med att göra, båda känns väldigt grymt mot spindlarna), och sedan så är det hanteringen av mat - dom äter levande föda, insekter och larver, och det vill inte jag hålla på med. Så det kommer inte att bli något spindelhusdjur för mig, däremot så kommer jag att fortsätta att bli glad varje gång jag träffar på en hoppspindel hemma!
 
Min fredagsfavorit är alltså något så otippat som en liten spindel (världens sötaste spindel, men ändå en spindel), och faktiskt så tycker jag att ni som inte gillar spindlar, ska våga ta er en närmare titt på dom (börja med Lucas, han kan man inte vara rädd för!), och lär er mer om dom. Även om man har spindelfobi annars, så kan man gilla hoppspindlar!
 
Imorgon kommer som sagt ett mer "vanligt" inlägg, jag har lite loppisfynd från den senaste veckan att dela med mig av! Om jag inte skrämt iväg er nu, så syns vi då!
 

Kommentera här: