den här veckan

Den här veckan har varit både väldigt trevlig och väldigt varm och trött, beroende på vilken dag! Jag har träffat Malin och Hanna (och så träffade jag ju Hanna och Birgitta i lördags, men det har jag redan berättat om) i måndags och tisdags, och igår och idag har jag mest legat utslagen på soffan, dödstrött. Men fast jag för en gångs skull har hittat på något, så har jag inte en enda bild från veckan, förutom från måndag förmiddag, när jag satt i bilkö och skulle över bron - det tog sådär en kvart att komma över! Annars så har mobilen fått vila, och jag har bara umgåtts!
 
I måndags så träffade jag alltså gamla kompisen Malin, vi packade bilen full med mat och sånt, och åkte till deras stuga, där vi hade det fantastiskt trevligt hela eftermiddagen och tidiga kvällen, ända tills bromsarna jagade iväg oss. Stugan ligger på en udde i en sjö i en jämtländsk skog, så himla vackert, och perfekt om man badar och fiskar (jag gör varken eller, men det var trevligt ändå!). Det var förstås väldigt varmt, det har det varit hela veckan (tills nu, nu börjar det äntligen ge sig), och jag badade Alice lite också, ja, hennes fötter i alla fall - hon är precis lika stor badkruka som matte!
 
I tisdags så träffade jag också Malin, jag och Alice åkte in till Ström, vi kikade lite på loppis och köpte med oss en pizza och tog med till Hembygdsgården - för mig som längtat i många månader efter utemat, så var det himmelskt gott! Sedan åkte vi hem till mig, och dit kom Hanna och hennes lilla son också, och så umgicks vi allihop i några timmar, fikade och surrade, och hade det jättetrevligt.
 
Igår var jag hemma själv, och bodde på soffan - så mycket värme och så mycket umgänge sliter på en gammal tant! Idag har jag också varit hemma mest hela dagen - jag höll på att vänta in mitt klänningspaket från H&M, kom det idag, så skulle jag kunna matcha ihop hämtning av det med besök till Pelargonhuset (som har öppet torsdagseftermiddagar i juli och augusti). Och som tur var, så gick mina planer i lås! Jag åkte in på byn en snabbis, for till Pelargonhuset, men det blev ett väldigt snabbt besök - det satt folk och fikade i pelargonväxthuset, så jag tittade bara lite snabbt på pelargonerna, hon säljer fina och billiga pelargoner, men jag hittade ingen som kändes wow, så jag köpte ingen, och jag hade ingen lust att fika där själv, så det blev inget fika heller. Jag tittade in snabbt, och kändes klar på en gång.
 
Sen for jag och hämtade H&M-paket (efter provning så är en klänning bra, och två ska skickas tillbaka, tyvärr dom två som var finast på bild, dom såg helt knasiga ut på), och köpte lite mat, och på vägen hem så stannade jag till på loppisen i Hallviken. Jag hittade en gammal plåtburk, som blir helt perfekt i sovrummet, när det är dags att renovera det, och så två korgar, som är precis vad jag behöver för att förvara garner i, när jag byter plats på garnskåp och skafferi i kök och vardagsrum - utan garnförvaring, så dröjer det inte länge förrän mina garner blir djurleksaker! Den fina plåtburken får ni se på lördag!
 
När jag säger att jag bara legat på soffan igår och mestadels idag, så är det faktiskt en sanning med modifikation - jag har faktiskt börjat på "Projekt flytta möbler", igår kväll så vitlaserade jag luckorna på garnskåpet, och idag målade jag ett första lager gul färg på den sista listen i köket. Jag får också mitt nya köksbord levererat i veckan, så jag har hittat en ny ägare till mitt gamla köksbord, och så har jag delat på mina elefantöron, dom har varit mer än lovligt fula, och planterade direkt i mässingskrukor, så dom har inte direkt trivts. Så lite har jag fått gjort, fast jag mest har legat på rygg. Jag ska fortsätta måla listen ett par varv till, och så tapetsera den väggsnutt som hamnar bakom mitt nya skafferi (jag mätte det idag, det kommer att passa som en smäck!), så att jag kan få det på plats i helgen, så att jag kan måla väggen i vardagsrummet som var bakom garnskåpet nästa vecka. Det känns väldigt bra att komma igång med renoveringen igen!
 
Dagens soundtrack blir en podcast, en av mina favoritkanaler på youtube, Farmhouse Vernacular, har börjat podcasta, så jag lyssnade på henne i bilen till och från byn:
 
 

Kommentera här: