pelargonhuset - pelargonbilder

Som jag berättat tidigare (och visat bilder ifrån), så var jag, Maria och Sigrun till pelargonhuset i Strömsund i torsdags, fikade, tittade på blommor, och köpte pelargoner. Blommor är alltid fint, förstås, men det jag var mest ivrig på att få se, var förstås pelargonerna. Dom har hon i ett växthus, där det också finns ett par fikabord, vilket är både positivt och negativt. Positivt, för det var mysigt att sitta bland pelargonerna och fika, negativt, för jag ville gå och kika på dom i lugn och ro, men kände inte att jag kunde göra det när det satt folk där. Likaså så tog jag bara bilder på dom pelargonerna som var närmast oss, dom som var vid det andra bordet såg jag bara på håll. Jag ska gå tillbaka dit innan augusti är slut, hon har öppet på torsdagar mellan 13 och 19 (jag kollade öppettiderna, jag hade fått för mig att hon stängde kl 17, men det är alltså öppet ända till kl sju), augusti ut, jag vill kika på alla pelargoner, i lugn och ro, på nära håll. Kanske smartast att gå dit på kvällen då? Eller åtminstone vid middagstid, så att folk är hemma.
 
Förresten, apropå pelargoner - igår natt så var det bara två grader, så inatt tog jag in pelargonerna för säkerhets skull. Då var det 12,5 grader... Äsch, jag får se det som träning för kommande veckor, är det något som är garanterat, så är det att sommaren är kort i Jämtland. Efter en snabb kik på väderappen, så ser det i alla fall ut som att pelargonerna kan stå ute några nätter till i alla fall...
 
Alltså, grejen med pelargoner, det är alla dessa sorter! Dom kan se ut på så många olika sätt! Dom kan vara rosa, vita, röda, lila och gula, dom kan vara enkelblommande och dubbelblommande, dom kan vara rosenknoppar, tulpanblommiga, nejlikeblommiga, stjärnblommiga, kaktusblommiga, dom kan vara miniatyrer, dvärgar och jättar, dom kan ha enfärgade, tvåfärgade och flerfärgade blad, dom kan ha doftande blad med knappt några blommor... Och det är bara början! Mina favoriter är dom gamla sorterna, helst med enkla blommor, helst med flerfärgade blad, men samtidigt så finns det så många fina, att jag hela tiden hittar undantag. "Det är mina favoriter, men jag gillar ju såna också, och såna, och såna..." Vill ni ha fler argument för att bli kär i pelargoner, läs Veronica Wägners böcker, Älskade pelargoner och Passion för pelargon, hon beskriver pelargonerna med så mycket kärlek och intresse, att det är svårt att låta bli att ryckas med!
 
Dagens soundtrack är det lämpligaste jag kunde hitta, med tanke på dagens blommiga inlägg:
 
 

Kommentera här: