barbie och ett par pastellkarameller

Det här är en av mina äldsta samlingar, och bland dom böcker jag har haft längst. Den första (eller dom två första) kommer från Sigrun, och jag fick överta den/dom av henne, resten tog mig åratal att hitta - det här var före Tradera, så det var det klassiska "leta på loppisar och håll tummarna". Böckerna är faktiskt oväntat trevliga, dom är från 60-talet och amerikanska, påminner lite om Kittyböckerna, så dom är inte helt politiskt korrekta idag, men inte heller så illa som dom hade kunnat vara. Jag har bara läst en eller två gamla Kittyböcker sedan jag var liten, men tydligen så är dom väldigt sunkiga genom dagens ögon. Men det är åtskilliga år sedan jag läste Barbieböckerna, jag hoppas att jag inte minns fel, jag vill att dom fortfarande ska vara charmiga och mysiga!
 
Som synes, så är några av böckerna mer än lovligt slitna, det syns att dom inte är några duvungar! Jag hittade en gång en hög med jättefräscha Barbieböcker på loppis, men eftersom jag redan hade fått tag på allihop då, så köpte jag dom inte. Ganska direkt efteråt så ångrade jag mig - hade jag varit smart, så hade jag köpt dom och bytt ut dom som är i sämst skick - jag limmade och tejpade ryggen på Barbies hemlighet nyss, den höll på att lossna helt och hållet...
 
Lapptäcket i bakgrunden fick komma fram från klädkammaren igår, jag har inte haft det framme på många år, det har inte stämt färgmässigt hemma. Det gör det väl inte nu heller, det är väl bara min nypimpade kryddhylla som det har någon samhörighet med, men det är fint och pastelligt, och jag jobbade på det länge innan det blev klart. Jag sydde det när jag bodde i Nynäshamn, så före 2010, och många av tyglapparna kommer från swappar från runtom i världen. En kul grej, tyckte jag - ett minneslapptäcke från en massa länder som jag aldrig varit till. Några av tygerna är köpta på loppis också, förstås, och några är tygprover som jag beställde från Cath Kidston - det är en salig blandning, men jag har försökt att hålla ihop färgskalan, pasteller var grundtanken, brunt kom till när jag hittade ett par fina brunmönstrade tyger också.
 
Förresten, så tar jag tillbaka att mitt lapptäcke inte passar med något här hemma - kolla vad jag just fått tag på på facebook! En riktigt pastellkaramell till tapet! Fyra rullar utan mönsterpassning borde räcka utan problem till båda delarna av köket, även när jag tagit ner överskåpen. Det kommer att bli en sån otrolig skillnad mot det mörkblå och mörkgröna! Och så otroligt praktisk tapet, rent färgmässigt - nästan allt passar till den, blått, grönt, rosa och gult, bara jag håller färgerna någorlunda poppiga. Tapeterna finns i Västerås, så jag gissar att det kommer att ta ett tag att få upp dom till Jämtland (jag hoppas att kompisen Malin kan hjälpa mig med hämtning, och att hon sen kan skicka dom uppåt med nästa bil som ska åt mitt håll - visst är det sånt man har kompisar till? ^_^). Det gör absolut ingenting, att jag får vänta - då hinner jag först grundmåla snickerierna, och sedan fundera på vilken färg jag ska ha på dom. Vita snickerier blir det INTE, då blir det alldeles för vitt i köket. Nån nyans av nån av färgerna i tapeten, tänker jag blir bra!
 
Förresten igen - kunde jag spendera en massa pengar och köpa mina drömtapeter, då skulle jag köpa dom här! Dinosaurietapeter med toile de jouy-känsla, kan det bli mer fantastiskt än så?
 
 
Apropå Barbie och pastellkarameller - har ni sett den här tjejen som inreder och klär sig i bara Barbie? Det är rosa från golv till tak, från topp till tå (till och med maten i kylen är rosa!), och det är Barbieloggor överallt - antingen så köper hon en massa Barbiegrejer, eller så DIY:ar hon när det inte finns att köpa. Det här är inte min grej (även om jag tycker att köket är superhäftigt, på samma sätt som jag tycker att Kelly Edens Hello Kitty-kök är superhäftigt), jag skulle inte gå all in såhär, definitivt inte med Barbie, men jag tycker att det är fantastiskt att se folk som tar i från tårna såhär när dom inreder. Och det finns absolut tips och idéer att ta efter, särskilt hos dom som DIY:ar mycket (som nyss nämnda Kelly Eden tex, som har målat om hela sitt hem, inklusive micron, Nintendot, tv-dosorna osv) - en sån grej som att bara köpa mat i en viss färg (som The Pink Lady of Hollywood tex), det är så galet att jag skulle kunna göra det, utan problem!
 
Behöver jag ens förklara dagens soundtrack?
 
 

Kommentera här: