regnbågskryddhylla

Jag visade förra helgen den lilla hyllan som jag börjat måla om, och den blev klar igår. Jag fick den för flera år sedan av en dåvarande kompis, som skulle slänga den. Vi slutade att umgås för drygt fem år sedan, och jag ser henne nån gång om året på byn - är det inte precist så säg, att jag träffade henne på Dollarstore igår, just när jag håller på att måla om hyllan jag fick av henne? Livet är fullt av såna sammanträffanden, såpass ofta att jag borde sluta reagera på dom och ta dom som självklarheter. Men samtidigt - visst blir livet lite tråkigare, om man slutar förvånas och förundras, och slutar reagera?
 
Hyllan var alltså förut målad i samma färg som väggen, och jag var supernöjd med mitt murriga hus i 2-3 år - nu är det dags för förnyelse igen! Jag börjar med smådetaljer, så får jag jobba mig upp till dom större grejerna (jag hittade en halv hink häftgrund i ett skåp, den räcker till alla snickerierna i köket tror jag, så är dom förberedda och klara för den dagen jag bestämt mig för färg, och när jag sedan har råd att köpa den färgen...). Ser ni förresten pudelförklädet som hänger på en krok under hyllan? Det fick jag av en av mina följare på instagram, det bor väldigt bra i min pudelsamling!
 
Jag hade problem med att hitta rätt färger till regnbågen på hyllan, men jag tror att den här gladfärgade funkar!
 
Kryddburkarna har jag fått från Weronica för några år sedan, dom helvita locken pimpade jag med washitejp - ett snabbt och enkelt sätt att få in lite färg i tillvaron. Lätt att ta bort också! Förresten, ser ni min äggklocka? Den är söt, absolut, men väldigt julig - jag skulle behöva en ny äggklocka som är lite mer året-runt. Förhoppningen är att hitta en rolig en på loppis, för att dom nya är ofta rätt dyra, och på tex Dollarstore så är dom för tråkiga för min smak. Jag har fullt förtroende för att en äggklocka till slut dyker upp, loppisgudarna brukar vara bra på att lyssna på vad jag är på jakt efter!
 
Morgonens soundtrack är självskrivet:
 
 

Kommentera här: