målarmåndag - tarotkort

Eftersom mina tarotkort har nått fram till mottagaren, så är det fritt fram att dela här också (hon ville att dom skulle vara en överraskning, så jag har varit försiktigt med att lägga upp dom på sociala medier, jag har visat dom första tre, men varnade henne för att inte kolla på det blogginlägget)! Jag har målat fem tarotkort i sommar (efter en paus på några år...), och är faktiskt taggad på att fortsätta måla lite fler! Dom här två var dom sista, Four of Wands (Stavfyran) och Ten of Swords (Svärdstian). Jag fick tidigt en idé för Svärdstian, den avbildas ofta som en man med tio svärd i ryggen, och är inte ett av de positivare korten i tarotleken, jag fick snabbt idén med den döda igelkotten (fast min första tanke var att den skulle ligga vid vägkanten också, men det kändes lite för brutalt, och för verklighetsnära). Stavfyran däremot är ett jättepositivt kort, och eftersom Stavsviten representerar eldelementet, och står för firande och åstadkommande och glädje, så tänkte jag på en gång på en tårta med fyra ljus för dom fyra stavarna - mera firande än så kan jag inte tänka mig! Jag provade på lite linoleumtryck för det kortet, och först så var jag skeptisk, det såg så väldigt enkelt och barnsligt ut, men nu är det en av favoriterna av alla kort jag gjort för våran tarotlek!
 
Dom tre översta har jag som sagt redan visat, men jag ville ändå visa upp dom allihop, alla fem tarotkort jag målat i sommar. Som synes så spretar jag över hela spektrat, i stil, motiv och färgskala - jag tror inte att någon skulle be mig om att måla en hel tarotlek, för min stil är så spretig, den skulle se ut som om den vore ett samarbete mellan flera konstnärer, fast det bara är jag. När vi ändå samarbetar om den här tarotkortleken, ett gäng konstnärer och jag, så tycker jag att det är perfekt läge att prova på lite allt möjligt!
 
Dagens soundtrack började jag spela redan igår, då jag började läsa femte boken i serien om Ayla av Jean M Auel, och det funkar bra här också!
 
 

Kommentera här: