sånt som inspirerade mig till att ta in mer färg hemma

Som jag nämnde igår, så tänkte jag prata lite om var min inspiration kom ifrån, till min köksrenovering, för det kom lite ut ur det blå - fortfarande i december så var jag superinne på att göra om köket med mer bohokänsla (hela jag var inne på boho hela hösten!) - rustikt, 70-tal, naturmaterial, någorlunda neutral färgskala... Och så smällde det bara till, och begäret efter färger kom, och lusten efter att få in mer lekfullhet hemma - något av en motsats mot hur jag har haft det hemma dom senaste åren, då jag inrett mörkt och murrigt, med inspiration av goth och viktorianskt. Ganska allvarligt och seriöst, för att vara jag.
 
Jag kan själv se rätt tydligt var det vände, och var jag sedan fick inspiration ifrån, ni som brukar läsa min blogg, ni kanske också lade märke till vändpunkten i vintras? Självklart så inspireras jag av allt möjligt, på alla möjliga håll, men det här målar jag med dom stora penseldragen, och väljer ut några av dom som verkligen påverkat slutresultatet. Ja, det är ju inte färdigt än, inte köket, och inte min makeover av huset (hallen/trappen står på tur, och sedan får jag se vad som händer, det är en fråga om ekonomi och ork, och så tycker jag fortfarande om dom rum som är kvar, vardagsrummet, sovrummet och målarrummet), men så långt jag kommit i alla fall.
 
 
Det var ungefär här mitt omtänk började, jag hittade dianachamomile's kanal på youtube, och fastnade för hennes hauls med fina inredningsdetaljer, och för hennes mysiga lekfulla hem. Det var här jag förnyade min crush på gulligt och kawaii och lekfullhet i inredningen, och min jakt på liknande konton ledde mig till det här:
 
 
Pixielocks regnbågs-/pastellhem! Och särskilt så fastnade jag för det här:
 
 
Hennes målade regnbågsränder! När jag började kolla på marketplace efter tapeter till köket, så hade jag inga bestämda önskemål, jag bara skrollade och såg om jag hittade något som både var fint och som jag hade råd med, och som helst var i närheten. När jag hittade min regnbågsrandiga tapet så kändes det som ödet! När dom sedan kostade 60 kr/rullen, och befann sig i samma stad som min barndomskompis Malin (som hjälpte mig att hämta dom hos säljaren, och sedan fick dom upp hit och hem till mig helt gratis), så kändes det verkligen som ödet - jag skulle definitivt ha regnbågsrandigt i köket!
 
 
 
Sedan tittade jag mycket på Christine McConnells gulvita retrokök med 50-talskänsla, mitt kök är inte speciellt likt det, men jag har hämtat mycket inspiration härifrån - det är här som beslutet fattades att ha gula snickerier, även om min gulfärg är väldigt långt från Christines... Hon ska förresten sälja det här huset, bilderna är hämtade från mäklarannonsen, klicka på dom om ni vill se fler bilder. Fast det inte är mitt hus, så går mitt hjärta sönder lite nu när det ska säljas - tänk om det köps av någon som gör om precis allting? Fast å andra sidan, det säljs med inventarier och allt, så förmodligen så är köparen ett fan som kommer att bevara allt som det är.
 
Jag har inte nämnt det förut, men det borde inte komma som en överraskning - en stor inspiration till mitt hem är också Villa Villekulla, särskilt utsidan, eftersom insidan visst inte är så färgglad som jag minns den... Men karamellfärgerna, lekfullheten, respektlösheten - det finns inga regler i mitt hem, utom dom jag själv sätter. Man ska inte gå omkring och fundera över vad andra tycker och tänker, utan göra det man själv tycker är fint. Så egentligen så är hela mitt nya inredningstema helt enkelt "Villa Villekulla"!
 
Vill ni se mer av allt färgglatt jag fastnat för hittills i år, så kolla under kategorin färgkaramell, där har jag samlat sånt som inspirerar mig, sånt jag önskar, mina tankar för mitt hus - ja, allt som är färgglatt och fint! Nu ska jag gå ut med Alice, hon börjar titta med bedjande blickar på mig... ^_^
 

Kommentera här: