loppislördag del 2 - alla gratissaker

Jag har precis lagt upp min haul-video på youtube, så nu ska jag lite snabbt skriva ihop dagens andra loppislördaginlägg, innan jag går ut med Alice. Som jag sade i förmiddags - jag var på tippen i veckan, och deras återbruksbod var ovanligt välpåfylld (oftast brukar den vara nästan tom). Jag gick igenom alla lådorna, det tog säkert 20-30 minuter, och jag höll på att frysa ihjäl under tiden. Men det var det värt, jag hittade en massa bra saker! Jag lämnade kvar en massa bra också, ifall det är någon som befinner sig i mina trakter, jag försökte begränsa mig till dom mest retro/vintage grejerna.
 
Mindre bra: jag gjorde vitkålsgratäng till lunch idag, med ädelost i. Som jag sedan tappade när jag skulle ta ut den ur ugnen... En förstörd vitkålsgratäng, en förstörd pyrexform, det betyder flera måltider jag inte har råd att undvara, rätt ner i sophinken, och så måste jag hitta en ny form i liknande modell. Jag rensade ur min pyrexsamling i somras, och sålde alla utom dom absolut mest användbara, den här som gick sönder var alltså en av dom som klarade utsållningen... Jag gjorde en vitkålsomelett på samma tema ovanpå spisen, med den sista vitkålen och den sista ädelosten, och den blev inte speciellt god... Så då känns det som att jag slösat bort ännu mer mat som jag inte har råd att slösa bort... Jag är inte speciellt nöjd med mig själv och min klumpighet idag...
 
Nu till alla mina fynd:
 
Det här är dom grejer som jag bestämt mig för att behålla (hela bordet var fullt med grejer, så det mesta är undanpackat för framtida retroshop), vill ni se allt jag hittade, då får ni kolla på videon i slutet av det här inlägget!
 
En liten porslinshund och en liten porslinskatt, en trätupp till påsk, en blomgroda (jag har hjärnsläpp, visst heter dom så på svenska? flower frog?) och en porslinsskål.
 
En grisadventsljusstake i trä, jag har redan en sån, men min saknar ett öra, så den här grisen ska få ersätta min gamla gris.
 
Fem fina vaser. Olika stil, olika storlekar, jag ser fram emot att fylla dom med blommor hela våren och sommaren! Förra året så började jag känna mig begränsad med min vassamling, så det här känns som ett riktigt bra tillskott! Den ljusgula med bladmönster är en Upsala-Ekeby, men jag har inte sett den varianten förut, så det är lite extra roligt!
 
En apelsinformad tillbringare. Det var ju en trend, för nåt eller några år sedan, med porslin i form av frukter och grönsaker. Jag hittade ingenting då, men eftersom jag gillar kitsch, och jag gillar engelsk estetik, så gillar jag frukt-/grönsaksporslin, och jag blev glad att hitta den här apelsinkannan! Jag skulle gärna hitta något kålformat också, det återstår att se vad loppisarna har åt mig!
 
Till sist ett par tennkandelabrar (jag gissar på 20-/30-tal med tanke på formen), en blomkruka i en av mina favoritmodeller (jag har några sedan förut, dels i den här storleken, dels ett par små, som jag nu plockade fram och hällde salt och peppar i - dom har fått ta semester i några år, nu får dom göra tjänst igen) och en helt vanlig liten lerkruka.
 
Några riktigt användbara saker, några saker jag var i behov av, och några saker bara till lyst. Jag är nöjd! Och sade jag att allt var gratis? ^_^
 
 
Och så videon, för er som vill se varenda liten pryl! Som ni ser en skymt av, det är en jäkla massa grejer! Videon är rätt lång, så koka något varmt och gott att dricka, ta er något att mumsa på eller något att hålla händerna upptagna med, och berätta sen - vad var era favoriter?
 
 

Kommentera här: