en ny gammal hylla

Jag har en del jag vill ändra om i köket, det allra första steget är att hitta ett skåp att använda som skafferi, och som också rymmer en del porslin och textilier. Ett stort skåp, alltså! Eftersom min budget är liten, och min bild av vad jag vill ha är tydlig, så är det inte helt lätt - jag hittade ett perfekt skåp inom budget i Östersund sist jag var där, men där saboterades köpet av att skåpet inte fick plats i bilen... Så vad gör jag? Jag hittar tillfälliga lösningar, dom tar mig inte närmare att göra om i köket, men dom ger mig mer plats i skafferiet i alla fall - jag hittade ett litet teakskåp på tippen igår, det ger mig en hylla till att ställa mat i. Det fanns en hel teakbokhylla, jag skulle ha fått plats med den i min lilla lilla bil, om det inte vore för att jag inte tagit ur sommardäcken ur bilen, sedan jag var och bytte däck i måndags... Typiskt!
 
Teakhyllan rymdes precis ovanpå Billyhyllan, som fungerar som mitt skafferi just nu, och ovanpå teakhyllan rymdes nätt och jämnt den lilla bokhyllan, som rymmer mina finaste gamla kokböcker. Att det är dörrar på teakhyllan är perfekt - där kan jag gömma mat som inte har några fina gamla burkar, så slipper jag störa mig på att dom står och ser slarviga ut. Nu får jag dessutom plats med tex konserver och sånt, ifall jag hittar bra extrapriser på affären, innan var nedersta hyllan proppfull med pasta, mjöl, nudlar och sånt, det fick inte plats några fler förpackningar. Den stora spillkummen som nu står på nedersta hyllan är från momma, jag tänkte att den kan jag ju ha grönsaker och sånt i, som ska stå i rumstemperatur. Fast jag har ju inga grönsaker som ska stå i rumstemperatur... Jag har i och för sig en brödpåse, den kunde jag slänga i skålen...
 
Jag letar fortfarande efter ett stort skåp att ha som skafferi och extra utrymme i köket, men den här extra hyllan gör att det ser lite bättre ut medans jag letar. För det ser ut som att jag kommer att få leta länge - förr så skänkte folk bort furuvitriner och -skänkar från 80-/90-talen, nu vill dom ha minst en femhundring för dom, och en femhundring är mer än vad jag kan betala. Mycket mer. Som sagt - jag verkar få leta länge, innan jag hittar ett skåp! Nu slipper jag i alla fall se dom allra flesta förpackningarna i skafferiet under tiden!
 
Dagens soundtrack:
 
 

Kommentera här: