en ny hund, ett kvarlämnat skåp, och porslinsplaner

nyklippt!
 
Jag kom hem från Östersund för en stund sedan, jag var med Alice till frisören. Som vanligt, så åker jag dit med en hund, och kommer hem med en helt annan hund! Jag har haft sån tur, när jag hittat Maja, Alices frisör - hon är duktig, men ännu viktigare är att hon tycker om Alice, och Alice tycker om henne, så jag känner mig alltid trygg att lämna Alice i hennes händer. Nu är Alice så himla söt, att jag kan inte låta bli att stirra på henne hela tiden, och så mjuk, att jag kan inte hålla händerna i styr - jag bara måste klappa på henne! Nyklippt hund, det är nästan det bästa!
 
oklippt!
 
Jag var på loppis medans Maja klippte Alice, imorgon får ni se vad jag köpte. Jag hann in på fyra ställen, Pingstkyrkans, Erikshjälpen, Röda Korset och Robin Hood, och jag hittade fina saker på alla fyra. Jag försökte hålla fokus på det jag faktiskt kikade efter (eftersom plånboken är tunn, så gäller det att vara kinkig och kräsen), jag hade med mig en shoppinglista, och tittade faktiskt mest på saker på listan. Å vad mycket fint som fick stå kvar på hyllan! Särskilt som att jag också var tvungen att tänka på att det skulle finnas några pengar kvar till nästa loppis också, men vet ju aldrig, det kan komma bättre grejer. Eller så kan det vara bara sämre grejer också - det är så det är med loppis, man vet som sagt aldrig.
 
En sak jag riktigt sörjer att jag inte kunde få med mig hem från Robin Hood, är ett stort vitrinskåp till köket, precis vad jag var ute efter! Det såg ut ungefär såhär (jag vet inte varför jag inte tog någon bild, jag stod och funderade på det), men med två små lådor längst ner i mittenutrymmet också, och det kostade 125 kr!!!! Å vad det skulle rymmas mycket i ett sånt skåp! Skafferimat, och porslin, och kökshanddukar och dukar och allt möjligt! Ibland saknar jag verkligen en pickup, eller en skåpbil - jag har en miniskuff, och inte ens en dragkrok!
 
 
 
Förresten, jag tänkte att jag pratar vidare nu om tallrikarna jag köpte idag, även om ni inte får se dom förrän imorgon, för risken finns att inlägget imorgon blir nog långt ändå. Jag hittade dom här videosarna häromdagen på youtube, två tjejer som visar sina keramiksamlingar (jag har inte lyckats hitta fler videos i samma stil, det borde finnas, bara jag hittar rätt sökord), och jag hade dom lite i bakhuvudet när jag tittade på loppisporslin. Jag har redan innan bestämt mig för att jag vill ha en hög med uddaporslin i 70-tals-/boho-/rustik stil (min samling med svartmönstrad/rödrosamönstrat porslin ska jag försöka hålla mer enhetlig, genom att hålla dom enskilda tallriksmodellerna likadana), och videosarna ovan visar att jag tänker helt rätt där - en samling uddaporslin/-keramik i sammanhängande stil/färg är superfint!
 
Så på första loppisen så köpte jag bara en av varje tallrik. Sen på tredje loppisen, så hittade jag så fina tallrikar, att jag köpte tre likadana, och på fjärde loppisen så blev det fyra likadana... Och så ångrade jag att jag bara köpte en av en tallrik på den första loppisen, och när jag kom hem, så visade det sig att jag inte hade köpt den tallriken överhuvudtaget... Men en av dom andra ångrade jag lite att jag inte köpte två eller tre av, för den passade så bra tillsammans med dom sista fyra tallrikarna, jag skulle ha gjort det, istället för att köpa den djupa tallriken jag köpte. (Det låter förvirrande nu, men titta in imorgon, så får ni se vad jag pratar om!)
 
Så ja, som vanligt så låter jag mig inspireras av något jag hittar på youtube (eller instagram eller pinterest, men oftast youtube, tror jag), men gör ändå min grej av det hela. Och grejen är den också - nu har jag en "grundservis", jag har några flata tallrikar, några djupa, några assietter, nu är det ingen brådska längre att hitta porslin, nu kan jag unna mig att bara köpa dom som känns helrätt. När jag är klar, så kommer jag att ha en jättefin samling blandat bohoporslin!
 
Mitt soundtrack idag är Billgren Wood, som fick följa med mig i bilen på väg till och från Östersund. Just det här avsnittet lyssnade jag på tidigare i somras, men jag tycker att keramiktemat är lämpligt nu:
 
 

Kommentarer:

1 schipperke.blogg.se:

Vilken fin hund :D

Svar: den finaste! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: