twin peaks tarot och the log lady

Det här inlägget blir litegrann en fortsättning på gårdagens inlägg, och litegrann ett eget inlägg, men inspirationen blir helt och hållet Twin Peaks. Jag började titta om Twin Peaks idag (jag har bara hunnit se första avsnittet, så jag började just), och kom att tänka på dom här två godbitarna - dom har legat undanstoppade i min tarotlåda, och jag har knappt kommit ihåg att jag har dom. Eller jo, jag vet ju att jag har dom, dom är två av mina favorittarotlekar, och definitivt två av dom speciellaste i samlingen, men hela tarotlådan står och bara står för det mesta. Jag skickade ett tarotpaket till Jessica igår - hoppas hon är bättre på att använda dom är vad jag är!
 
Den översta tarotleken är The Magician longs to see, jag sponsrade den på Indiegogo för flera år sedan, sedan fick jag vänta 2-3 år innan den var klar, och äntligen dök upp i brevlådan. Den går inte att köpa längre, och är väldigt eftersökt - jag är jätteglad över att jag har den! Jag såg bilder från den långt innan det blev ett offentligt projekt, och hoppade högt den dag jag såg att det skulle bli en riktig tarotlek, och inte bara en idé (oförverkligade tarotidéer finns det gott om, som The Hannibal tarot). Och ja, sen fick vi då vänta och vänta och vänta, innan vi äntligen fick den färdiga tarotleken. Den är så fin! Den nedre tarotleken har jag haft längre, jag köpte den på etsy, och den finns visst inte heller att köpa längre. Däremot så hittade jag två andra Twin Peaks-tarotlekar, som gärna finge flytta hem till mig, en vanlig och en holografisk.
 
I mitten på bilden, så syns min favoritkaraktär i serien, The Log Lady (jag skulle vilja gå på Halloween-kalas, bara för att få klä ut mig till henne! ^_^), och hon är visst favorit hos många - det finns massor av fan art på henne, och jag tänkte visa några av mina favoriter!
 
 
 
 
 
 
Det finns verkligen illustrationer och målningar i alla medier och i alla stilar - att göra sin egen Log Lady är egentligen lätt: röda retroglasögon, en cardigan och ett vedträ, och alla vet att det är hon. Ja, alla som sett Twin Peaks, i alla fall. Dom som inte har gjort det, fattar nog inte riktigt vad grejen är, en tant med ett vedträ?
 
 
Om man som jag gillar The Log Lady, och dessutom gillar hennes stil, så är den inte så svår att åstadkomma - det gäller bara att hålla ögonen öppna på loppis och secondhandbutiker! Med tanke på att 90-talet är inne just nu, så går det till och med att hitta plagg som känns helt rätt nya, i butik.
 
 
Ni som bara sett Twin Peaks på tv, ni har missat det här - på DVD, så finns möjligheten att se avsnittena med Log Lady Intro. Hon är lika mystisk som vanligt, men har man sett serien förut, eller håller hennes intro i bakhuvudet, så märker man att hon ger rätt rejält med ledtrådar. Man måste bara dechiffrera dom!
 
Förresten, apropå att dechiffrera - jag kom att tänka på idag, tre av mina absoluta favoriter genom tiderna, Twin Peaks, Pushing Daisies och Alice i Underlandet, har mycket gemensamt! Alla tre är väldigt surrealistiska, alla är väldigt estetiskt tilltalande, alla är oerhört kreativt upplagda (på alla de sätt man kan tänka sig), alla har ett mörkt stråk som går som en röd tråd genom historien, även om det ligger humor ovanpå, alla har en väldigt mättat färgskala, technicolor på sitt bästa, och alla är väldigt smarta och genomtänkta och finurliga. Det är inget lättsmält man bara kan slötitta på/slöläsa, man måste vara uppmärksam, annars missar man ledtrådarna. Både Twin Peaks och Alice i Underlandet har uppmuntrat till skapande också, målningar, illustrationer, broderier (det här har jag gjort!), osv osv. Kreativa och smarta serier/böcker, som inspirerar till eget skapande, what's not to like, liksom?
 
 Jag har hittat en Log Lady-spellista på spotify, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, den skriker inte direkt Log Lady. Så dagens soundtrack blir en annan Twin Peaks-inspirerad spellista:
 
 
 

Kommentera här: