välkommen till twin peaks!

Efter sådär en vecka av hetsbroderande (för jag kunde helt enkelt inte lägga ifrån mig den), så är min Twin Peaks-tavla färdig, jag ska bara sicksacka ytterkanten (vilket jag förstås borde ha gjort allra först), så ska jag gå och lämna in den för inramning idag. I vanliga fall ramar jag in själv, men efter alla timmar jag lagt ner på broderiet, så vill jag ha det ordentligt gjort, med riktig passepartout och allt. Det är några franska knutar som jag inte vill ha tillplattade mot glaset, då är den lilla distansen som en passepartout skapar helt perfekt. Och så är det snyggt, förstås.
 
Jag använde den minsta aidaväv jag hittade, så broderiet är ca A5-storlek. En del av garnerna är precis den färg som efterfrågas i mönstret, men eftersom jag så långt jag kunnat har använt garner jag har hemma, så är en del av färgerna höftade, jag har tagit dom som varit närmast. Mönstret köpte jag förresten här.
 
Ni som sett Twin Peaks, känner ni igen karaktärerna?
 
Eller dom här föremålen, som alla spelar större eller mindre roll i serien. Symbolen i mitten funderar jag faktiskt på att tatuera.
 
Så planen för dagen är alltså att ta fram symaskinen och sicksacka lite (funderar på att sy mig ett par grytlappar också, mina är mer än lovligt skabbiga), ska bara måla klart det som ligger på bordet. Så ska jag ut till glasmästeriet för inramning, jag ska lämna min ryamatta till kemtvätten (av nån anledning kan katterna inte låta bli att kissa på den, trots att dom inte kissar nån annanstans), och så måste jag köpa allergimedicin (att ha tre sällskapliga katter när man är allergisk är väl egentligen ingen bra idé, men men...) och ljus, måste ha ljus i den mörka grotta som kallas mitt vardagsrum. Tur att vädret ser helt fantastiskt fint ut, en promenad kan rentav vara trevligt.
 
 
 
I´ve finished my Twin Peaks cross stitch, and I´m in love with it! Buy your own pattern here, and make one too!
 
 
 

Kommentarer:

1 Åsa Lindberg:

Vill bara passa på att tacka för ditt bloggande. Så otroligt inspirerande att titta in på, varje dag.. Det kan ju va så att jag känner igen mej i det mesta.. ;)

Svar: tack själv, så glad jag blir! :)
Miss Kitten Heart

2 Nike:

Vilken fin! :) Älskar att till och med vedträt fick vara med ^_^

Svar: visst är den? funderade faktiskt ett tag på varför ett ölstop spelade nån roll i twin peaks, men när jag lade upp bilden på datorn, så såg jag att det var förstås vedträt... duh! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: