tjusiga tisdag - elsa billgren

Jag är fruktansvärt trött, jag sov knappt inatt, och idag var jag till Östersund och umgicks med Suss - jag kom just hem efter att ha kört sådär 10-12 mil i mörkret. Helt slut, alltså! Jag har blandat dipp och lyxat med en chipspåse, för mer än så orkar jag inte äta till middag. Men först ska jag försöka få till en tjusiga tisdag! Förra veckan skrev jag om en av mina stilförebilder, Stilbloggen/Karin Lind, idag tänkte jag skriva om den andra - Elsa Billgren. Dom har mycket gemensamt - båda klär sig voluminöst, utan att fundera så mycket på om det "smickrar" kroppen (dvs om man ser smalare ut, vilket jag tycker är ett otroligt nertryckande och förtryckande synsätt, för det säger klart och tydligt att en större kropp är sämre än en mindre kropp - fast hela samhället säger i och för sig just det...), utan klär sig i dom kläder dom tycker är fina. Jag gillar att man kan leka med volym och proportioner, att kläderna är väldigt bekväma eftersom dom inte sitter åt överallt, vem gillar inte det, liksom?
 
Till skillnad från Stilbloggens silhuett, som är voluminös men ihopdragen i midjan, så är Elsas stil voluminös och löst sittande överallt. Det är mycket puffärmar, volanger, detaljer, men ändå enkelt, då tyget oftast är enfärgat och omönstrat. Detaljerna får spela huvudrollen, jag tycker att känslan är sydeuropisk sommar - men vad vet jag, jag har aldrig varit i sydeuropa... ^_^ Dessutom så känns hennes kombination av jeans/byxor och vid klänning ny och lite rolig - jag vet inte om jag kommer att prova på den varianten själv, men det är roligt att se hennes tolkning av den vida klänningen!
 
 
 
 
Hon använder mycket ljusa färger också, många vita klänningar tex, men eftersom det är svart som jag snöat in på just nu, så är det hennes svarta klänningar som jag visar er av.
 
Gurun när det kommer till den här stilen, är Cecilie Bahnsen, och Elsa har klänningar från henne också (vilken dröm!). Jag har trånat efter hennes kläder i några år, och kommer att få fortsätta att tråna - det är inga budgetpriser. Å andra sidan - det är verkligen drömklänningar, och har man möjlighet att lägga dom pengarna, så finns det sämre sätt att spendera pengar på, än på en drömklänning.
 
 
Dagens soundtrack blir en som var expert på att klä sig i svart när det begav sig:
 
 
 

Kommentarer:

1 mammatillmirakel.blogg.se:

Hon h a r så vacker stil Elsa. 🌻🌟

Svar: hon har alltid haft det! och tänk - fast hon gått så långt från hennes gamla färgglada vintagestil, så har hon ändå landat i något som är precis lika fint, eller ännu finare!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: