helt hysteriskt

Kvinnliga intressen har i alla tider sett som ytliga och fåfänga, medans manliga intressen är intressanta och seriösa - ytligast och fåfängast är förstås mode och stil. Och det kan det förstås vara, men det behöver inte på något sätt vara det - historiskt till exempel, modehistoria är lika mycket en del av historien som nånting annat. Å andra sidan - genom historien, så har män med stort modeintresse kallats fjollor och feminina, men det är just på grund av det - mode är ett "kvinnligt" intresse, och män som har ett modeintresse måste förstås vara kvinnliga på något sätt. En "manlig" man bryr sig inte om vad han har på sig, bara kroppen är täckt, och bara materialet inte är för tunt och slinkigt, färgen inte för ljus eller för färgglad, eller mönstret för blommigt eller sirligt (då är vi inne på kvinnligt territorium på en gång).
 
Jag håller förstås inte med om att mode, kläder och stil är ett oseriöst intresse, det är precis lika giltigt intresse som vilket annat intresse som helst, däremot så är det väldigt tacksamt att driva med det. Det görs det förstås en del på film och på tv (jag har tipsat om några filmer med modefokus förut - Zoolander är ett bra exempel på driften med modevärlden), och jag tänkte påminna om en serie från 90-talet. Vi som var med då, älskade den förstås, ni som är för unga - ni har missat något! Jag pratar förstås om Helt hysteriskt/Absolutely fabulous, dvd-boxen står förstås på min önskelista, för man får leta lite om man vill se den på nätet. Det gjordes också en film 2016, den kan man se på youtube.
 
 
Som titeln antyder, så är den här serien allt annat än seriös, den driver med 90-talets modevärld, med mode-"offren", med hetsen att alltid se rätt ut och att alltid vara inne, och som titeln antyder så är den verkligen extra allt - inget är taget med en nypa salt, allt är överdrivet och inget är för allvarligt för att skämtas med. Även modet, förstås - over the top är bara förnamnet! Men har ni chansen att se serien (eller filmen, men den var förstås på toppen då det begav sig), gör det!
 
Två soundtrack för idag, en inspirerad av Edina, en av Patsy (huvudrollerna i serien, alltså):
 
 
 
 

Kommentera här: