böcker med stil och flärd!

Jag har skrivit det förut - jag gillar att läsa om (och att se filmer/serier om) det som intresserar mig för stunden - ett intresse blir intressantare om jag riktigt dränker mig i det! Eftersom kläder och stil känts roligt ett tag, så passade jag på och samlade ihop vad jag har i den genren i bokhyllorna (märkligt nog så har det inte blivit så mycket läst, jag håller på att läsa om De svarta riddarna av Margit Sandemo, och så läser jag min julläslista, jag är halvvägs genom den) - allt som på något sätt handlar om kläder, mode, vintage och liknande räknas in!
 
Det är ett gäng! Och jag måste erkänna, det här är inte allt... Flera av böckerna är den första i en serie, så jag visar inte hela serien, bara första boken...
 
 
Som dom här fyra, alla är av typen "mysdeckare" eller cozy mysteries, det finns massor av sånt numera, på olika teman (jag har en serie stickmysterier också, och några spådomsmysterier, förutom dom här fyra) - trädgård, bakning, matlagning, husrenovering, osv osv. Riktigt mysig, tycker jag att den här genren är! Alla är långtifrån stor litteratur, men dom är en stunds trevlig läsning, och jag har en hel hög till i min önskelista på adlibris.
 
Den här sortens böcker vill jag hitta mer av! Det är memoarer, med utgång från kläder och klädesplagg i författarens liv, och även om vanliga memoarer och biografier inte är mina favoritgenrer, så blir det intressant när fokuset är kläder. Den till vänster, jag vet inte hur många gånger jag har läst den, den börjar se rätt sliten ut...
 
En shopaholics bekännelser är också den första i en serie, och jag saknar bara den sista, planen är att den ska köpas den dagen jag fått ihop nog med enkätpoäng hos yougov. Resten är romaner, dom flesta är inte helt nya, så dom kanske inte är helt lätta att hitta i bokhandlarna... Jag har hittat dom flesta av dom på loppis, jag gissar att secondhand är bästa chansen. Huset Eliott är baserad på serien, men historien är inte helt lika - jag tycker att den är riktigt trevlig! Idéen till Elegans kom från en gammal stilguide med samma namn, av Madame Dariaux, och den stilguiden gavs ut i nyutgåva efter att romanen kommit ut (jag köpte båda när dom var nya, men har sett båda på loppisar efter det).
 
 Jag har efterlyst fler böcker i samma genre i en facebooksgrupp om böcker, och har fått ett par tips, men ni kanske också har böcker att tipsa om? Tänk inte att jag säkert har koll på erat tips (mitt minne är ett såll, med väldigt stora hål - även sånt jag egentligen vet, är nyheter för mig för det mesta!), utan lämna en kommentar!
 
Tidigare idag så bytte jag ut The Cure mot den här listan, så det är ju lämpligt att morgonens soundtrack kompletteras med eftermiddagens soundtrack:
 
 
 

Kommentera här: