målarmåndag - färgbombar i ATC-format

Som jag sade igår, så har det blivit en del målat den senaste tiden - en hel del, faktiskt! Jag har målat ATCs, precis som jag hade förra måndagen också (jag skrev och förklarade vad det är för något, och likaså om den swappen jag just hade hoppat på då, är något oklart, gå och kolla!), två till ett byte, en till swappen jag är med på, och så försökte jag mig på en ny grej - draw this in your style. Vi kollar närmare, och så förklarar jag närmare allteftersom:
 
Först ett swap-kort, jag är ju med på min favoritswap alla tider - Fave artist PAT, när man ska kopiera konstverk från ett gäng olika konstnärer. Ett jättebra sätt att utvecklas som konstnär, även om det bitvis är väldigt utmanande! Den här, med originalet av Camilla d'Errico, var inte så svår, den flöt på bra, krånglade inget. Det är bra, då har jag kvar tålamod för kommande krångel! Den här konstnären kändes som något av en tillbakakaka - jag har haft henne som önskekonstnär i ett par-tre swappar förut, så det är inte mer än rätt att det är min tur att prova på att måla henne!
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Malin Ruth (@misskittenheart)12 Apr 2020 kl. 2:16 PDT

 
 Jag har en gammal konstkompis, Kati, som också fått tillbaks målarlusten den senaste tiden, och hon lägger upp en massa fint som hon har målat på ig. Jag frågade henne om vi skulle byta ATCs, det var åratal sedan sist, och hon tackade ja, som tur var! Jag började med att måla en hög med bakgrunder (se filmsnutten ovan ↑), och valde sedan ut tre stycken, som ska bli tre katter.
 
Eller ska bli och ska bli, två är färdiga, och en är en bra bit på gång. Dom här två gjorde jag direkt ur huvudet, och dom blev en British blue och en abessinier alldeles av sig själv, den sista blir en lilamaskad siames - främst för att jag ville hitta en ras till med typisk färg.
 
Det sista ATC-kortet är som sagt mitt livs första draw this in your style, det är en grej på ig, konstnärer lägger upp en målning/illustration, och sedan får vem som helst måla sin version av originalet. Jag kunde inte låta bli när caritaritar lade upp sin Helvetes pissjävlar, jag har ett print på väggen i hallen, och jag tycker att den är rätt fantastisk. Jag gjorde det förstås svårare än nödvändigt för mig, i och med den lilla storleken, men jag gillar ju att måla ATCs, och jag gillar hur målningar ser ut när dom är så små. Jag blev faktiskt väldigt nöjd, jag kan byta den mot någon annans Helvetes pissjävlar i ATC-storlek, eller så kan jag behålla den, jag kan leva med vilket som! Nu fick jag blodad tand, och är sugen på att måla fler dtiys, jag har letat reda på några stycken, jag får se vad jag känner för när jag målat klart påbörjade kort!
 
Förresten, när jag nu är på målarhumör, så har jag gjort mitt bästa för att dra med mig fler i ATC-träsket - jag har startat igång en bytestråd i en skapargrupp på facebook. Åtskilliga tyckte att det verkar som en kul grej, så nu sitter förhoppningsvis ett gäng och målar ATCs för glatta livet. Superkul, tycker jag!
 
Dagens soundtrack, det är mer en förhoppning än en spegling av dagen - det är riktigt aprilväder ute, kallt och blåsigt, inte alls vårigt och mysigt, så vi kör på lite sommarlåtar att längta med! Nu ska jag gå och koka mig lite linssoppa, perfekt lunch till det här skitvädret!
 
 

Kommentera här: