med tapeter så blir vanligt och tråkigt unikt och personligt

Jag fixade inte bara i klädkammaren - faktum är att jag satte igång projekt "Rodda upp klädkammaren" för att jag kom på att en av Billyhyllorna som stod därinne skulle kunna funka som skafferi. Så klädkammaren tömdes och sorterades så att jag kunde ta ner bokhyllan till köket. En helvit bokhylla funkar inte hos mig, så jag plockade fram tapeter, och så fick den sig en makeover. Ja, jag har redan berättat om det, så jag tänker inte ta om alltihop igen... Istället så går jag direkt vidare till att visa mitt nya skafferi, och till att visa hur det gamla skafferiet ser ut nu:
 
Det här var alltså skafferi förut, jag tapetserade det för några år sedan, tapeten är gammal och köpt på facebook och så otroligt fin! Tekannorna stod ovanpå hyllan förut, men kom inte alls till sin rätt (idag ställde jag upp tre kannor uppepå hyllan igen, tre kannor som jag faktiskt använder - det gör jag inte med dom här, jag är alldeles för rädd om dom... När jag inte längre har plåtburkar med torrvaror här, så ser avståndet till den översta hyllan helt ologisk ut (den anpassade jag efter tre burkar jag hade där förut, och om jag flyttar den så räknar jag med att det blir fula märken i tapeten), så jag tänkte sätta upp krokar där, och hänga upp muggar. Jag har i och för sig ett gäng muggar framme, men jag har fler som inte får plats (för att inte nämna dom tre muggar jag kom hem med idag...), och muggar skulle passa perfekt ovanför tekannorna.
 
Och här står det nya skafferiet. Förut har jag haft min lampstommegran här (den hänger nu i vardagsrummet, och kan ses till höger i bilden - jag ser fram emot att börja tända den igen!), men jag flyttade på den när jag började se mig om efter ett skåp att ha som skafferi. Som synes så är utsidan fortfarande vit, och det är alldeles för ljust hemma hos mig. Jag trodde att det skulle funka i och med att resten av köksskåpen är vita, men nä - det blir tapet på utsidan också, bara jag kan bestämma mig för vilken.
 
Jag har inte mer torrvaror än såhär, men det är lite väl fullt ändå. Ett större skåp står på önskelistan, men under tiden är jag ändå nöjd med vad jag lyckats knåpa ihop med vad jag redan hade hemma. Förresten, gissa vilket som var ett favoritprogram när jag var liten, och som definitivt är det program som har påverkat min inredning mest genom åren (faktiskt från min första lägenhet 1992, via alla andra följande lägenheter, ända till nu)? Gissade ni det här, så gissade ni rätt!
 
Ovanpå skafferiet så hittade jag en perfekt plats för min lilla bokhylla, som hittills har tagit plats på köksbänken (oj vad mitt kök känns större nu när jag flyttat på bokhyllan!), den är full med gamla kökskalendrar, kokböcker, husmorslexikon - väldigt lämpligt för köket! Bredvid hyllan så samlade jag min oavsiktliga samling av salt- och pepparskar och -kvarnar. Förhoppningsvis så förhindrar den begränsade ytan att jag råkar köpa på mig flera...
 
Idag fick jag skjuts av Sigrun på tippen, så jag blev av med en massa sopor. Jag kom också därifrån med en massa grejer från återbruksboden, dom hade en massa fint. Tyvärr så var det väldigt fullt därinne, folk hade proppat boden full med möbler, så det var svårt att komma åt sakerna. Dessutom så var mycket av det som var därinne trasigt, precis sånt som ska slängas på tippen (till skillnad från sånt som är i bra skick som slängs istället - idag såg jag en akupunkturdocka i en kontainer, den hade jag hemskt gärna velat ha...), men jag hittade ändå fina saker. På vägen hem så tvingade jag in Sigrun på en loppis, och där hittade jag också några saker (jag var i behov av en visp, men hittade några fler grejer), och jag hade kunnat  köpa betydligt mera, det fanns mycket som föll mig i smaken! På lördag blir det en rejäl loppislördag alltså, och jag funderar på om jag inte ska filma mina fynd istället för att bara ta kort. Är jag mindre trött imorgon så blir det nog så!
 

Kommentarer:

1 iHanna:

Haha, jag hade gissat på det programmet men kom inte ihåg vad det hette! Så mysigt med alla burkarna, det håller jag med om!

Svar: Supermysigt, och tydligen omöjligt att glömma bort! 😄
Miss Kitten Heart

Kommentera här: