fixar skafferi och byter plats på ganska precis allt annat

Det känns som att jag vänt ut-och-in på halva huset, jag börjar närma mig färdig (hurra!), men ändå - när jag är färdig så kommer det inte synas någon jätteskillnad, inte från utsidan i alla fall. Är det inte typiskt? Allt började för att jag behövde ett skafferi, och jag blev less på att hålla koll efter ett på facebook, det var för mycket kriterier som skulle uppfyllas - det ska vara grunt (högst 38 cm djupt) och inte för brett, vara billigt, finnas på nära håll eller kunna köras hem, och dessutom vara fint. Jag hade en liten Billyhylla, och kom fram till att den får duga så länge - investerar jag i dörrar framöver, så är den faktiskt helt ok.
 
Ett problem med hyllan (förutom att den är lite väl liten och saknar dörrar) är att den var vit - vita möbler vill jag inte ha hemma, och Ikeas folierade möbler är inget vidare att måla. Inte fantastiska att tapetsera heller, men det får gå så länge det går. Jag började tapetsera baksidan med resterna av tapeten som jag använde bakom köksbänken, tyvärr var snuttarna mindre än vad jag mindes, så det blev lapptäckande som bara den. Jag har som tur är fler tapeter liggande, så jag valde ut dom jag tyckte funkar bäst tillsammans - i efterhand så visar det sig vara den tapet jag valde först som passar sämst in... Nu funderar jag på om jag ska tapetsera utsidan också (troligen, den är fortfarande alldeles för vit, trots att den omges av vita köksskåp), och vilken tapet jag ska välja då. Nån av dom jag har inuti hyllan, eller någon annan?
 
Idag har jag sprungit upp och ner mest hela dagen, suttit framför datorn tills jag fått myror i baken, och så sprungit ner och plockat om i skåpen. Mitt nya skafferi är fullt med mat i fina burkar (plus lite tråkig mat utan burkar), och därmed så blev det utrymme i inte mindre än tre köksskåp. Det som var det offentliga skafferiet är numera en tehylla, fylld med tekannor, koppar och muggar, och ett annat skafferiskåp samlar nu ihop alla mina dekorationsgrejer, det är ett hörnskåp med snurrhyllor, så det rymmer mycket och är lätt att komma åt, även längst in. Jag har fortfarande skåp som håller på att omflyttas, för att inte tala om att jag inte är klar med klädkammaren... Jag vet ju vad jag håller på med imorgon!
 
Förresten - det är himmelskt skönt att ha lite ork att göra saker! Jag är trött, ja, men samtidigt så rastlös att jag inte kan sitta eller ligga still. Jag lär få igen det, men än så passar jag på att utnyttja energin för fulla muggar!
 

Kommentera här: