soffbunden, tröjstickning, utredning

Jag har bott i soffan i några dagar igen (jag ska lägga omkull mig bara jag druckit upp mitt te), dels på grund av brist på energi (inte helt ovanligt), dels på grund av huvudvärk (jag vaknade med huvudvärk igår, tyvärr gick det inte över av en kopp te utan höll i sig hela dagen), och idag stack ischiasen upp sitt fula huvud. Å andra sidan, om jag ska se det positivt: tur i oturen att huvud-/ryggvärken kom nu när jag ändå inte orkar göra något, det hade varit värre om jag haft fingrarna fulla med kli och kroppen full med myror och inte kunnat göra något alls. Vågrätt läge, bok, musik och tupplurar är precis vad jag vill/orkar/klarar av just  nu.
 
Nu har jag dessutom samvete till att ligga hela dagen om det skulle behövas - mitt sista hemliga paket är klart och ivägskickat (ni får se när mottagaren fått det, jag är vän med henne på facebook, och paketets innehåll är rätt avslöjande...), jag tog med Alice och promenerade till brevlådan nu på morgonen. Ryggen klagade, men samtidigt - det bästa för en ond rygg är att röra på sig. I rimlig mängd! Jag har numera inte dåligt samvete om jag gör annat än att göra paketpresenter heller, så jag ser fram emot att sticka på min tröja. Bara jag kan sitta upprätt en längre stund. Jag skyller förresten på mitt hemliga paket att jag har ont i ryggen, jag satt och målade klart det sista igår kväll, och min stol är inte så ergonomisk. Ryggont kom alltså som ett brev på posten.
 
Förresten, apropå att sticka tröja: Jag stickar den i svart garn, jag använder helst svarta kläder (även om det blivit mera färg igen den sista tiden), jag saknar svarta stickade tröjor, men att sticka i svart garn är supertråkigt! Förhoppningsvis blir tröjan fin när den är klar, men just nu är jag rätt oimponerad över hur det ser ut.
 
Apropå stickade tröjor överhuvudtaget: Jag stickade en tröja inför förra julen, och jag har inte använt den mer än nån gång. Först och främst blev den för lång, jag föredrar kortare tröjor, men just det är inget större problem att fixa - det är bara att repa upp den nertill och sticka om mudden. Men grejen är den, att jag inte är helt nöjd över hur tröjan ser ut på det stora hela. Ringningen är för stor, den är lite snäv över överarmarna, och jag tycker inte att mönsterstickningen blev bra, det är så långt mellan mönstermaskorna på en del ställen så att det inte är snyggt med garnet som fått följa med på baksidan. Jag funderar helt enkelt på att repa upp tröjan, och så hitta på något annat med garnet. Jag har dessutom flera nystan kvar oanvända, så att jag skulle kunna sticka ett större plagg, en kofta till exempel, eller kanske två mindre, enfärgade tröjor.
 
För att byta ämne helt, eller för att återknyta till där jag började: Jag har väntat jättelänge, typ 2½ år, på att få göra en bipolärutredning, först glömde psykologen bort att skicka in remiss, sedan valde han att vänta efter min GBP-operation (utan att säga något till mig om det), men till sist så kom remissen iväg. I december var jag på utvärdering inför utredning, och i slutet av april ska jag äntligen påbörja utredningen. Äntligen! Jag hoppas på att dom kommer fram till att jag är bipolär, inte för att jag vill vara det, men för att det skulle underlätta mycket att få ett namn på dom problem jag haft i hela mitt vuxna liv (och en stor del av min ungdom/barndom också). Det skulle vara fantastiskt skönt att få höra att det inte var jag som var värdelös på att få saker att fungera, det skulle vara fantastiskt skönt att få en diagnos att trycka upp under näsan på dom som tycker att jag bara är lat och bara borde rycka upp mig, och ur arbetsmöjlighets- och ekonomisk synvinkel så hjälper förhoppningsvis en diagnos också till. AF har fler möjligheter att hjälpa till att hitta ett jobb när man har fysiska/psykiska diagnoser, och dom blir mer flexibla med hurpass man kan jobba. Heltid går överhuvudtaget inte för mig, men eftersom jag inte får stämpla upp en deltid så är det det enda jag kan söka. Och heltid leder ofelbart till ett misslyckande, och till att jag mår sämre än innan. Så jag hoppas mycket på den här utredningen! Håll tummarna för att det leder till något bra!
 
 

Kommentera här: