ohalloweenigt hemma & inspiration för den som inte är ohalloweenig

I vanliga fall så brukar det vara full Halloween här hemma, huset brukar vara pyntat, och jag spelar halloweenmusik och tittar på halloweenfilm och -tvserier, och mellan varven så tittar jag på en massa halloweenpyntarvideos på youtube. Full Halloween, som sagt! Och inte så konstigt, för Halloween (och oktober i allmänhet) är min favorittid på året (tillsammans med jul och december)! Men i år har mina halloweenkänslor drabbats av samma sak som mina julkänslor har lidit av dom senaste åren - en allvarlig brist. Ja, brist på känslor, alltså! I vanliga fall, så pyntar jag halloweengranen på min födelsedag den 14 september, och sedan så pyntar jag huset lite i taget, men i år så känns det så väldigt motigt... Bara tanken på att ta fram pyntet, och att sedan plocka bort pyntet igen, det känns helt oöverstigligt, det går bara inte. I år blir det alltså väldigt ohalloweenigt hemma hos mig, jag kommer inte ens ihåg sist det var så ohalloweenigt!
 
Faktum är, att det här är det halloweenigaste som huset förmår i år:
 
Min dödskalleljuslykta (Still life av Ludvig Löfgren för Kosta Boda) kan med god vilja kallas för halloweenpynt, fast för mig så är det helt enkelt en ljuslykta, dessutom en jag tycker mycket om - jag hade velat ha den i många år, innan jag till slut kunde köpa den, och jag är nu väldigt tacksam och glad för att jag har den! Den finns i många färger, men jag köpte den i klarglas, just för att den skulle hålla i längden. Förutom den, så har jag som vanligt plockat fram lite random piff på vardagsrumsbordet, allting köpt på loppis förstås - en ljusstake i trä och ett snurrat ljus, ett par händer i silvermetall och ett minikvartettspel med hundar, en keramikskål och en liten Ganesha-figur i trä, en hög med glasunderlägg och två brickor i teak. Jag har haft svårt att få till ett soffbordspiff som jag känns nöjd med den sista tiden, men det här känns helt ok! Ljusstaken var väldigt nödvändig, för annars så blev allt så jämnhögt, och då ser det trist ut - det behövs höga saker, låga saker, och mittemellan saker, och dessutom så behövs det saker i olika former och olika material. Då brukar det funka bra!
 
Men ja, det är såpass jag har halloweenpyntat i år - en ljuslykta i form av en dödskalle... Det känns väldigt trist, men det är vad det är!
 
För den som är mer sugen än jag på att halloweena i år, så har jag en hög med inspiration att bjussa på:
 
På pinterest har jag förstås en halloweenanslagstavla, här på bloggen har jag mer än en gång tipsat om film och tv-serier på temat, och jag har en spellista på youtube med en massa halloweenpyntade hem:
 
 
På youtube hittar man förresten en massa bra halloweenigt, jag såg just Halloween is Grinch Night, men jag tyckte tyvärr inte om den, så den delar jag inte här, men det finns en massa andra gamla tecknade filmer med halloweentema:
 
 
Vad jag faktiskt kommer att titta på framöver, som är halloweenigt, fast samtidigt inte, är dom här serierna:
 
 
 
 Den första har jag bara sett en gång för flera år sedan, och det är på tiden att jag ser den igen, det är en supermysig serie, och avsnittena är bara sådär 10 minuter långa, så dom funkar väldigt bra för oss som har svårt att fokusera någon längre stund. Den andra ser jag någongång ibland, när andan faller på - Christine McConnell är en av mina stora inspirationsförebilder, och hennes youtube är en av mina favoriter. Hon är helt enkelt helt fantastisk! En serie som jag också sett flera gånger, men är sugen på att se igen, och som också funkar väldigt bra i oktober, är Wednesday (både Wednesday och The Curious Creations of Christine McConnell finns att se på netflix, så dom är lätta att hitta!), alldeles särskilt nu när jag nyss sett dom båda Addams Family-filmerna (också på netflix).
 
Med det sagt - jag har börjat titta på julkalendrar också, jag har sett LasseMajas Detektivbyrå och Storm på lugna gatan, och har just börjat se Trolltider, fast egentligen så vill jag titta på LasseMaja igen, av någon anledning så satt den som en smäck just nu! ^_^
 
Jag ska äta lunch nu innan den blir kall (kallna är ok, jag äter gärna ljummen mat, men kall är inte lika roligt), så jag avslutar här, med en väldigt lämplig spellista - allting med Over the garden walls-vibbar är perfekt musik i oktober!
 
 

Kommentera här: